Internetezők vadászták le a nyulakat gyilkoló állatkínzókat

Vágólapra másolva!
Széles körű felháborodást váltottak ki Kínában azok az interneten elérhető videofelvételek, amelyeken fiatal nők nyulakat és más kisállatokat zúznak halálra. A helyi internetezők hajtóvadászatot indítottak az állatkínzók ellen, és sikeresen be is azonosították őket.
Vágólapra másolva!

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint újabb állatkínzó videó bukkant fel az interneten a macskát kukába rakó brit nő, illetve a kölyökkutyákat a vízbe fojtó fiatal szerb lányról készült képsorokat követően. Ezúttal kínai állatkínzók csoportja töltött fel sokkoló videókat: a beteges felvételek egyikén fiatal kínai nők játszik egy kisnyúllal, majd hirtelen halálra zúzza őt egy üveglapon. Egy másik társa tűsarkú cipőjével tapos el egy fiatal nyulat, egy harmadik pedig egy üveglapra ülve zúzza halálra a szerencsétlen állatot.

Az állatkínzást bemutató videók komoly felháborodást váltottak ki a kínai internetezők körében, akik hajtóvadászatot indítottak az egyelőre ismeretlen elkövetők ellen. Bár az ázsiai országban a felhasználók számára hozzáférhető tartalmakat az állam megszűri, a nyilvánosság erejével a kínai internetezők korábban számos alkalommal sikerrel éltek például korrupt üzletemberek, hivatalnokok, cserbenhagyásos gázolást elkövető sofőrök beazonosításában.

Ezúttal az állatkínzókról készült felvételeket kezdték terjeszteni a hálózaton egy felhívás kíséretében, amelyben arra kérik a netezőket, segítsenek beazonosítani az elkövetőket. Az AFP hírügynökség beszámolója szerint azt már sikerült lenyomoznia azt, hogy a videók elkészítését egy állatkínzó csoport finaszírozta és szervezte meg, és a felvételeken szereplő egyik nőt is beazonosították. A Huang Hsziao-csiao nevű nő saját bevallása szerint 400 jüant, azaz 12 ezer forintnak megfelelő összeget kapott egy nyúl bestiális meggyilkolásáért, kisebb állatok brutális meggyilkolásáért valamivel kevesebbet fizettek neki.