Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága vizsgálja tovább a múlt szerdai észt-bolgár felkészülési mérkőzésen engedély nélkül közreműködő, majd emiatt felfüggesztett három játékvezető ügyét.

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke a Duna TV Sportaréna című műsorában elmondta: hétfőn a Budapesti Labdarúgó Szövetségben (BLSZ) meghallgatták a 2-2-es döntetlennel zárult összecsapást vezető Lengyel Kolost, valamint két asszisztensét, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, akik idehaza a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezetnek mérkőzéseket.

Vágner szerint a három játékvezető a meghallgatáson elismerte hibáját, s azt is, hogy "direktben" vették fel a kapcsolatot a találkozót rendező menedzserirodával, s az utaztatta ki őket Törökországba. A játékvezetői bizottság elnöke kijelentette: Magyarországon hivatalosan senkit nem kerestek meg azzal, hogy szükség lenne három játékvezetőre az észt-bolgár mérkőzésen.

"Mindössze egy olyan levél jött egy menedzserirodától a szövetségbe, amelyben megköszönték a három játékvezető korábbi, dél-amerikai ténykedését. Ezt a kérésükre mi továbbítottuk a BLSZ-hez, s ezzel a magunk részéről lezártnak tekintettük az ügyet. Az iroda jelezte, hogy a csereprogram keretében majd még hívnak magyar bírókat, ilyen csereprogram viszont nem létezik. Mivel mi nem is ismertük ezt az irodát, ezért a levél ezt követően a szemétkosárba került, s tovább nem foglalkoztunk vele" - fogalmazott Vágner.

Hozzátette: Lengyel Kolosék arra hivatkoztak, hogy félreértették ezt a levelet, s megismételték korábbi verziójukat, miszerint csupán a helyszínen szembesültek azzal, hogy nekik nem ifjúsági barátságos meccset kell vezetniük, hanem egy A válogatott találkozót. Vágner szerint nehezen hihető ez a történet, majd kiemelte: mivel nemzetközi ügyről van szó, ezért azt rövidesen az MLSZ fegyelmi bizottsága vizsgálja tovább. Nem akarta megelőlegezni a bizottság döntését, de hozzátette: "van információm arról, hogy a játékvezetők sorsa hogyan alakul a hétfői meghallgatást követően, diszkréten csak annyit mondanék, ez nem nyilvános."

Műsorvezetői kérdésre Vágner kijelentette: a fegyelmi vizsgálatot akkor is lefolytatják, ha Lengyel Kolos és két társa esetleg úgy döntenének, hogy önként visszavonulnak a bíráskodástól.