Az előzetes alatt vizsgálják a fóti gyilkosság gyanúsítottjának elmeállapotát

Vágólapra másolva!
Április 28-ig előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottját. P. Tibor Ferenc elmeállapotát is vizsgálják ez idő alatt.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte április 28-áig a Pest Megyei Bíróság a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság valószínű elkövetőjét, P. Tibor Ferencet - közölte a bíróság szóvivője. Kende Katalin elmondta: a bíróság úgy ítélte meg, a kényszerintézkedésre a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt van szükség, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen.

P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt - elmeállapotának megfigyelése céljából - az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében - tette hozzá a szóvivő.

A férfit - aki pénteken ügyvédje társaságában önként ment be a megyei rendőr-főkapitányság fővárosi, Teve utcai székházába, hogy feladja magát - több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy P. Tibor Ferenc nem bírta elviselni a szakítást párjával. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi egy franciakulccsal gyilkolta meg párját és annak édesanyját, azt azonban még vizsgálják, hogy előre kitervelte-e tettét, illetve, hogy beszámítható volt-e ekkor. A gyilkos, miután végzett áldozataival, magát is meg akarta ölni, ám végül meggondolta magát. Egyelőre még az is tisztázásra vár, hogy mi okozta a feszültséget a pár között, de az eddigi adatok alapján valószínű, hogy ebben közrejátszott a kettejük közti egzisztenciális különbség is. A férfi beismerő vallomást tett.