Kövér Lászlót is meghallgatták az UD Zrt.-ügyben

Vágólapra másolva!
Folytatódott kedden az UD Zrt.-ügy tárgyalása, a bíróság meghallgatta az Országgyűlés elnökét is. Kövér László szerint lényegtelen információk hallhatók azokon a felvételeken, amelyeken ő beszél az UD Zrt. egyik vezetőjével.
Vágólapra másolva!

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Ud Zrt.-ügyben megvádolt két szocialista és két MDF-es politikus büntetőpere kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség szerint Szilvásy György volt szocialista titokminiszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának akkori szocialista alelnöke 2008 őszén jogosulatlanul osztotta ki a bizottságban azokat a cd-ket, amelyeken Demeter Ervin és Kövér László - akkori bizottsági tagok - UD Zrt. vezetőivel folytatott telefonbeszélgetései hallhatók.

Meghallgatták Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, volt fideszes titokminisztert is. Kövér László azt mondta: időnként valóban beszélt Horváth Józseffel, az UD Zrt. egyik vezetőjével, aki korábban a munkatársa volt. A felvételeken lényegtelen információk hallhatók, de így is jelentős érdeksérelem érte, mivel összefüggésbe hozták nevét az üggyel.

A botrány 2008. szeptember 10-én kezdődött, amikor a rendőrség - Laborc Sándor, az NBH korábbi főigazgatójának feljelentése alapján - házkutatást tartott az UD Zrt. nevű cég székhelyén, illetve a vezetők lakásán. Szilvásy György akkori titokminiszter néhány nappal később azt mondta: A szervezet, amelynek középpontjában az UD Zrt. állt, beépült az NBH-ba, a rendőrségbe és a pénzügyőrségbe, magán- és államtitkot sértett. A megszerzett információkat részben gazdasági céljai érdekében használta, de állítólag kapott "kvázi politikai jellegű" feladatokat is. Az UD Zrt.-ügyről szóló részletes cikkünket itt olvashatja.