Vágólapra másolva!
Klement Tibor szerint nem három évre szól az Európai Labdarúgó Szövetség eltiltása. A Győri ETO FC ügyvezető elnöke kedden Nyonban járt, és kiderítette, a nemzetközi kupákra vonatkozó eltiltás nem három évre szól, hanem a következő három évben egy részvételre.

A Győri ETO FC hivatalos honlapja szerint az Európai Labdarúgó Szövetség által kirótt büntetés nem olyan súlyos, mint arról az első hírek szóltak, ám a klub így is fellebbez a döntés ellen.

Kedd délelőtt Nyonban járt Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezető elnöke, ahol Imre Mátyás, az UEFA munkatársa segítségével kiderítette, hogy a nemzetközi kupákra vonatkozó eltiltás nem három évre szól, hanem a következő három évben egy részvételre. Ha letelne a három év, a klub automatikusan visszatérhetne a nemzetközi kupába.

"Ez az új fejlemény már mindenképpen megnyugtatóan hangzik, ám ezzel nem érjük be, és természetesen elküldtük a fellebbezésünket az UEFA-hoz, mert azt szeretnénk, ha teljes mértékben felmentenék a klubot" - nyilatkozta Klement az Eto.hu-n.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) múlt pénteken úgy döntött, három évre kizárja a Győri ETO labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból, mert álláspontja szerint a csapat egy tartozás miatt nem szerepelhetett volna tavaly az Európa Ligában. Az UEFA emellett ötvenezer eurós pénzbírsággal sújtotta a klubot és a magyar szövetséget is a problémás licenc kiosztása miatt.

Az európai szövetség az MLSZ-t is megbüntette százezer euróra, mert nem tartatta be a licencszabályokat. Az UEFA a bírság felét ugyanakkor két év próbaidőre felfüggesztette.