Vágólapra másolva!
Tíz napig Floridában edzőtáborozott a magyar bajnoki címvédő ZF-Eger férfivízilabda-csapata, amely vasárnap, a Szeged elleni rangadóval kezdi meg szereplését az ob I-ben.

A ZF-Eger csapatát a Pánamerikai Játékokra készülő kanadai válogatott hívta meg a floridai Coral Springsbe, Bárány Attila, a klub ügyvezetője szerint mindkét félnek nagyon hasznos volt az edzőtábor.

"A kanadaiak szerettek volna erős ellenféllel felkészülni a játékokra. Ha jól tudom, a magyar válogatottat is megkörnyékezték, de a magyar csapatnak nem fért bele a programjába ez az edzőtábor, mi pedig kanadai játékosunknak, Aaron Felthamnek köszönhetően kerültünk képbe" - mondta Bárány az [origo]-nak.

Az Egernek minimális összegbe került az amerikai túra, hiszen a kanadaiak álltak szinte minden költséget.

"Az egyetlen negatívum a kétnapos utazás volt, de nagyon erős csapat ellen készülhettünk, remek körülmények között, 30 fok felett volt a hőmérséklet végig, és gyönyörű tengerparton voltunk. Sajnos az egyetlen szabadnapunkon, amikor a Miami Beachre akartunk lemenni, pont esett az eső, de azért így is voltak közös programok, például krokodilt is simogattunk. Sok új játékosunk van, a csapatépítés szempontjából is fontos volt ez a floridai edzőtábor."

Rossz hír is akad azonban a csapat háza tájáról, az utolsó napokban a Honvédtól érkezett Bátori Bence szeme begyulladt, ezért sokáig nem számíthat rá Gerendás György vezetőedző.

Forrás: Bárány Attila

"Nem tudni, hogy mi okozhatja a sérülést, hogy valaki belenyúlt a szemébe, vagy csak a kontaktlencse sértette meg, mindenesetre elsőre nagyon megijedtünk, hogy akár a pályafutásába is kerülhet, de szerencsére csak néhány hetet kell kihagynia" - mondta Bárány Attila, aki szerint erősebb lett az Eger ahhoz a - sérülésekkel tizedelt - csapathoz képest, amely tavaly megnyerte a bajnokságot, így az idén is a bajnoki cím a klub a célja.