Nő a benzin és a gázolaj ára

Vágólapra másolva!
Január elsejétől átlagosan 6-7 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára a benzinkutaknál. Az áremelést az áfa jövő évi növekedése okozza, de a forint gyengülése miatt a jövő héten újabb emelésre is lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Emelkedik a benzin és a gázolaj ára január 1-jétől. A 95-ös benzin literenként 6 forinttal, a gázolaj literenként 7 forinttal lesz drágább az új évben. A benzin átlagára január 1-től így 406-408 forintra, a gázolajé pedig mintegy 427 forintra nő.

Az árak az áfaemelés miatt nőnek újra, mivel januártől a forgalmi adó 25-ről 27-százalékra emelkedik. A jövő héten azonban elképzelhető egy újabb áremelés is, mivel a forint gyengült a dollárhoz képest.

A Mol Nyrt. a héten a piaci változások miatt a benzin árát egyszer már megemelte bruttó 5 forinttal, a gázolaj ára akkor nem változott. A két üzemanyag ára az idén november közepe után érte el eddigi történelmi csúcsát, akkor a benzin átlagára 402-404, a gázolajé pedig 430 forint volt. A mostani áfa-emeléssel a benzin ára új csúcsra kerül.

2010 januárjában a benzin átlagára 360-361 forint, a gázolajé pedig 351 forint volt.