Pedofil papokat büntettek Németországban

Vágólapra másolva!
A papi szexuális visszaéléseket vizsgáló különmegbízottként tevékenykedő trieri püspököt a múlt héten még bírálták, amiért pedofil papokat enged dolgozni, mostanra eltiltotta őket.
Vágólapra másolva!

Stephan Ackermann trieri püspök eltiltott hívatásának gyakorlásától az egyházmegyéjében működő két pedofil papot. Mint az egyházmegye szóvivője kedden közölte, az érintetteknek nem engedélyezik, hogy a továbbiakban papi szolgálatot végezzenek.

Ackermannt a múlt héten bírálatok érték, mert több, pedofilként lelepleződött papot tovább foglalkoztatott egyházmegyéjében. A trieri püspök a német katolikus egyház papi szexuális visszaéléseket vizsgáló különmegbízottja.

A papi szolgálattól eltiltott két lelkész egyikét 1995-ben kislányok szexuális molesztálása miatt próbára bocsátották. Márciusban a Saar-vidéken gyerekek számára mutatott be misét, holott ezt az egyház szabályai tiltják. Egyébként kórházi lelkészként dolgozott.

A másik pap az 1990-es évek második felében Ukrajnában kiskorúakkal szemben követett el visszaéléseket. A férfi az elmúlt héten maga jelentkezett a Bad Kreuznach-i ügyészségen, ahol beszámolt viselt dolgairól. Addig egy idősotthonban és egy kórházban működött.