Fogyatékkal élő lengyel drukkerek Eb-jegyét törölte az UEFA

Vágólapra másolva!
Több lengyel fogyatékkal élőnek az Európa-bajnokságra megvásárolt jegyét törölte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), mert nem igazolták időben a fogyatékosságukat.
Vágólapra másolva!

A károsultak nevében egy krakkói ügyvédi iroda levélben szólította fel az UEFA-t a megvásárolt jegyek azonnali kiadására. Ellenkező esetben még júniusban csoportos pert indítanak - írta csütörtökön a tvn24 hírportál.

A jegyüktől megfosztott szurkolók azt állítják, hogy senki sem értesítette őket bármilyen igazolás bemutatásának kötelességéről. A hírportál által megkérdezettek között olyan személyek is akadtak, akik szintén nem igazolták fogyatékosságukat, ennek ellenére megkapták a megvásárolt jegyeket.

Az ügyvédi iroda szerint eddig közel 50 károsult jelentkezett náluk az egész országból, és folyamatosan újabb panaszokat regisztrálnak. A helyzetet megnehezíti, hogy több esetben fogyatékkal élő gyerekekről van szó, akiknek szüleik képtelenek megmagyarázni, mi is történt valójában.

"Itt az idő, hogy az UEFA által népszerűsített fair play szabályok meg is valósuljanak" - mondta Lukasz Majewski, az ügyvédi iroda munkatársa. Juliusz Gluski, az Eb szóvivője szerint valószínűleg az ukrajnai mérkőzésekre szóló belépők "last minute" kiárusításában még elővásárlási jogot tudnak biztosítani a károsultaknak. A lengyel-ukrán rendezésű torna nyitómeccsét június 8-án játsszák Varsóban.