Füreden a legjobbak csapnak a húrok közé

Rendesen költünk luxushotelekben is, Balaton, Balatonfüred
Vágólapra másolva!
Ma kezdődik és egy hétig tart a 7. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál a legkiválóbb művészek közreműködésével. Ma este 8 órától Filo Machado brazil gitárművész ad ingyenes koncertet a Tagore sétány szabadtéri színpadán. Jó szívvel ajánlott program, nemcsak Füreden nyaralóknak.
Vágólapra másolva!

Hetedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, amelynek hagyományaihoz hűen délutánonként ingyenes koncertekkel, hangszer- és kottakiállítással várják az érdeklődőket a Kisfaludy Színpadon. Délelőttönként pedig a világ vezető gitárművészei - akik előző este koncertet adtak a Balaton-parti városban - mesterkurzusokat tartanak, amelyeken bárki részt vehet. Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, aki egyben a fesztivál szervezője, az MTI-nek elmondta, hogy az előzetes jelentkezések alapján a gitárfesztivál mesterkurzusain "aktívan" 120-an vesznek majd részt.

A június 23. és 30. között zajló rendezvénysorozat első fellépője, a brazil Filo Machado most először ad koncertet hazánkban, de sokan várják a szintén brazil Carlos Barbosa-Lima fellépését is. A fesztivál vendége lesz Aniello Desiderio, a virtuóz olasz klasszikus gitárművész, Pak Kju Hi (Kyu Hee Park), a fiatal gitáros nemzedék egyik kiemelkedő felfedezettje Dél-Koreából, Lukasz Kuropaczewski lengyel gitárművész, valamint a horvát klasszikus gitáros, Zoran Dukic. A fiatal tehetségek közé tartozik, és szintén Füred vendége lesz a brit Ian Watt.

Mivel a fesztivál 2007-ben és 2008-ban Guinness-rekordot döntött, szeretnének egy újabb rekordkísérletet megrendezni, azonban ez egyelőre forráshiány miatt nem valósulhat meg. Ha a közeljövőben sikerül támogatót találni, újra felállítják majd a világ leghosszabb koncertjének rekordját.

A 7. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál 30-án a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpadán flamenco-esttel zárul, amelyre a főszervező szerint hagyományosan az ország számos pontjáról elzarándokolnak a flamenco kedvelői. A fesztivál programjait több helyszínen tartják: a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontban, az Anna Grand Hotel dísztermében, a Vaszary Villában, a Kisfaludy Színpadon, és az állami szívkórház Eszterházy termében. Az esemény részletes programlistája itt található.