Ribizlilekvár

ribizli zsele
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 kg ribizli leszárazva (link)
  • 75 dkg cukor
  • 1 citrom leve


A ribizlit felrakom egy lábosba és közepes lángon felforralom (villámgyorsan levet ereszt, nem kell víz neki). Félreteszem kihülni, majd átpaszírozom egy fémszűrőn egy krémkártyával, vagy krumplinyomón átnyomom, a lényeg, a magokat muszáj eltávolítani, mert rendkívül zavaróak a végeredményben. Az átpaszírozott levet alacsony lángon egy órát főzve sűrítem (vagy ameddig a felére sűrűsödik), forrón kifertőtlenített befőttesüvegekbe töltöm, fejjel lefelé fordítva, dunsztban hagyom kihülni.