Gercsák Csaba tizennyolcadikként zárt

Vágólapra másolva!
Gercsák Csaba a 18. helyen végzett a 10 kilométeres olimpiai maratonúszás pénteki versenyében.
Vágólapra másolva!

A tavalyi, sanghaji világbajnokságon 25 kilométeren bronzérmes magyar a Hyde Park egyik tava, a Serpentine 21 fokos vizében vágott neki az ötkarikás távnak 24 riválisa társaságában. A hőfok kedvezőnek tűnt, hiszen a négy évvel ezelőtti, pekingi olimpián a 10 kilométeres viadalt alapvetően azért nem tudta befejezni, mert 31 fokos, vagyis számára túlságosan is meleg vízben kellett úszni.

A londoni megméretésen a 24-es rajtszámú, a 2011-es Eb-n ebben a számban nyolcadik helyezett magyar versenyző a hat körre elosztott táv egyharmadánál a 15. volt, de nem sokkal lemaradva követte a közvetlen élbolyt. A középmezőny tagjaként a 16. időt mérték nála féltávnál, de még ekkor sem szóródott szét teljesen a társaság. A tíz kilométer kétharmadát leküzdve a 10. pozíciót foglalta el, az utolsó ellenőrző pontnál, bő másfél kilométerrel a befutó előtt a 13. volt, végül a 18. helyet szerezte meg.

A célba elsőként a normálmedencés úszásban, 1500 méter gyorson Pekingben olimpiai bajnok, Londonban bronzérmes tunéziai Usszama Melluli csapott be jelentős előnnyel.

"Az időeredménnyel elégedett vagyok, a helyezésem lehetett volna jobb is, de nagyon erős volt a mezőny" - értékelt Gercsák.