Gyurcsány: Velem esélytelen az ellenzék

Vágólapra másolva!
A Kossuth téren azt mondta, nem fogja engedni, hogy a 2014-es választáson kormányfőnek jelöljék, mert ellenzéki összefogásra lesz szükség.
Vágólapra másolva!

"Akkor van a legnagyobb esélyünk a győzelemre, ha sikerül összefognunk az ellenzék széles köreit. Az ellenzék összefogását olyan személynek kell megtestesítenie, aki nagyobb kompromisszumok nélkül mindenki számára elfogadható. Köztudott, hogy közöttem és néhány ellenzéki vezető között nézetbeli konfliktus van" - mondta a hat napja éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferenc a Kossuth téren a szlovák hírügynökség tudósítójának.

"Az a fontos, hogy ebben a folyamatban a Demokratikus Koalíció által képviselt Nyugat-barát és józan polgári politika jelen legyen. Nem engedem, hogy jelöljenek, nem jelöltetem magam a miniszterelnöki tisztségre. Ha lesz közös jelöltünk, azt fogom támogatni" - jelentette ki a volt kormányfő, aki szerint a mai magyarországi helyzet drámai.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek folyamatosan csökken a támogatottsága, és ezért jogi húzásokkal próbálja meg bebiztosítani, hogy politikai vereség esetén is hatalmon tudjon maradni.

A DK elnöke úgy vélte: a budapesti Kossuth téren a héten folytatott éhségsztrájkja is hozzájárult ahhoz, hogy az emberekben tudatosuljon "a helyzet komolysága".