Vágólapra másolva!
Először a Twitteren reagált a spanyol versenyző arra, hogy egy beszámoló szerint összeveszett a Ferrarival, és kijelentette, az egésznek nincs valóságalapja.

A La Stampa a hét elején belviszályról tudósított a Ferrari háza tájáról: az Indiai Nagydíj időmérője után Fernando Alonso állítólag nagyon feldühödött azon, hogy a technikai igazgató a hivatalos sajtóközleményben arra utalt, hogy nem nyújtott tökéletes teljesítményt, és az olasz lap úgy tudja, csak éjfél utánra sikerült lecsillapítani a versenyzőt, aki a Twitteren azzal próbált visszaszúrni, hogy közli, autójának hátsó részén gyakorlatilag semmit nem fejlesztettek tavasz óta.

A Ferrarit irányító Stefano Domenicali alaptalannak minősítette a sztorit. "Önök jól értenek ahhoz, hogy olyan történeteket gyártsanak, amelyek nem is léteznek" - mondta. Alonso is azt írta kedden a Twitteren, hogy "pletyka" az összezördülés, ebből semmi sem igaz. "Ez nem igazságos az olvasókkal szemben" - reagált, miután egy spanyol honlap, az F1 al día megírta a La Stampa beszámolóját. Alonso hozzátette, hogy "folytatják a harcot, és hajrá Ferrari."

A spanyol versenyző távolodik a vb-címtől, a zsinórban négy győzelmet arató Sebastian Vettel ugyanis átvette tőle a vezetést a tabellán, és három futammal a szezon vége előtt 13 pontra növelte az előnyét. Főleg az hátráltatja, hogy a Ferrari lemaradt a fejlesztési versenyben, és nem mindegyik alkatrész váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az Alonso és a Ferrari között Indiában kipattant konfliktus hátteréről bővebben itt, az F+1 Blogban olvashat.