Vágólapra másolva!
Megkezdődött az OTP Bank Ligában szereplő csapatok stadionjában a beléptetési és biztonsági rendszerek tesztelése. Kedden az újpesti Szusza Ferenc Stadionban átadták a berendezéseket, ezzel kezdetét vette a három hónaposra tervezett próbaidőszak.

"A most induló infrastruktúra-fejlesztés célja, hogy tartósan megteremtse a lehetőségét annak, hogy a meccsre járás valóban felhőtlen szórakozást jelentsen" - írja az MLSZ közleménye, amely kiemeli, hogy a tervek szerint 2013 január végén befejeződő első fázisban hat NB I-es stadionban szerelik fel a korszerű beléptető és biztonsági eszközöket. A második ütem, melynek keretében szintén hat klub lesz érintett, tavasszal kezdődik.

A rendszer pénteken debütál majd, amikor az Újpest az Eger csapatát fogadja. Az MLSZ szerint a bajnoki mérkőzésre érkezők az új beléptető kapukon haladnak majd át az új rendszerből kinyomtatott belépőjegyekkel, ezért azt kérik a szurkolóktól, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek meg a találkozó helyszínére, mivel az új rendszer indulása az eddigi beléptetésnél várhatóan hosszabb időt vesz igénybe.

A szövetség egyúttal számít a drukkerek együttműködésére, akik a biztonsági projekttel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat, javaslataikat a stadion@mlsz.hu címre küldhetik el.