Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői úgy érzik, a maximumot hozták ki az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén az autójukból, és ismét az erős versenytempóban bíznak. Stefano Domenicali tudja, Fernando Alonso nem tehet minden héten csodát.

Idei egyik legrosszabb időmérőjét teljesítette a Ferrari Abu-Dzabiban, ahol Fernando Alonso a 7., Felipe Massa pedig csak a 9. helyet szerezte meg. A vb-címért küzdő spanyol, aki az elmúlt hetekben igencsak kritikus volt a Ferrari fejlesztéseivel kapcsolatban, nem lepődött meg az eredményen.

"Mindhárom szabadedzésen körülbelül ebben a pozícióban voltunk, így túl optimista lett volna, ha többet remélünk a Q3-ban: az ötödik és a nyolcadik hely közé vártuk magunkat az időmérő előtt, és ott is végeztünk" - mondta. "Három alkalommal majdnem ugyanazt az időt futottam a Q2-ben és a Q3-ban, ami azt jelenti, hogy ennyire vagyunk képesek."

A csapatnál ezúttal nagyon figyeltek, hogy a múlt heti állítólagos balhé után ne a pilótákra kenjék a felelősséget. A technikai igazgató, Pat Fry most elismerte, "nem biztosítottunk a versenyzőinknek eléggé versenyképes autót. Különböző fejlesztésekkel készültünk ide, amelyek egy részét csak Fernando autójára tettük fel, mivel nem volt belőlük kettő. Sajnos azonban az egész csomag nem úgy működött, ahogy azt vártuk, legalábbis a többi csapatnál látott javuláshoz viszonyítva."

Forrás: AFP

A maranellói gárdánál szokás szerint a szombatinál erősebb versenytempójukban bíznak, Alonso szerint azonban lehet, hogy ez nem lesz elég az üdvösséghez. "Az is igaz, hogy ilyen alacsony gumikopás mellett a stratégiai döntések sokkal korlátozottabbak, és ezzel együtt a lehetőségek is az előrébb jutásra" - vélekedett.

"Igaz, hogy a versenyen szinte mindig csökkennek a különbségek, azonban nem reménykedhetünk minden alkalommal olyan kivételes teljesítményben, mint amit Fernando mutatott be múlt vasárnap Indiában" - tette hozzá Stefano Domenicali csapatfőnök.

A csapat másik autóját vezető Felipe Massa csak egyetlen kört tett meg a Q3-ban, és végül másfél tizeddel maradt el Alonso idejétől. "A Q3-ban úgy döntöttem, hogy a csapattársamtól eltérő programot teljesítek, részben azért, mert csak egy szett lágy gumim maradt. Visszanézve azt lehet mondani, hogy nem ez volt a legjobb döntés, de utólag mindig könnyű okosnak lenni." - mondta a brazil.

"Az én autómon nem volt ott az összes fejlesztés, amit ide hoztunk: ez persze nem a legjobb, de Fernando eredményét elnézve nem volt jelentősége" - tette hozzá.