Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének döntése nyomán a Magyar Kupa idei kiírásának győztese 30 millió forinttal lesz gazdagabb, a második helyezett pedig 10 millió forintot kap.

Az Mlsz.hu beszámolója szerint a testület a kedd esti ülésén elfogadta a versenysorozat "vagyoni jogainak értékesítéséből származó bevétel elosztási szabályzatát." Ennek értelmében a legjobb négy között kieső csapatok egyenként ötmillió, a negyeddöntőben búcsúzó együttesek kétmillió, a nyolcaddöntőig jutó gárdák pedig egymilliós jutalomban részesülnek.

Arról is határozat született, hogy az Amatőr Kupa győztese hárommillió, második helyezettje egymillió forintot kap. A finálét hagyományosan a Magyar Kupa döntője előtt rendezik.

A beszámoló szerint a klublicenc szabályzat - az európai szövetség (UEFA) hatályos rendelkezéseivel összhangban - több ponton módosul. A változások közül kiemelkedik az, hogy az eljárás és a dokumentumok kezelése teljes mértékben elektronikus alapon történik. Ez azt jelenti, hogy a 2013-as licenceljárási időszaktól az NB I-es és az NB II-es csapatok is csak az mlsz.info weboldalon keresztül tudják feltölteni az eljáráshoz szükséges dokumentumokat.

A beszámoló kitér arra is, hogy az elnökség korábbi felkérésére az MLSZ játékvezetői bizottsága részletes háttéranyagot készített "A magyar játékvezetés jelene, az előrelépés irányai" címmel.

"Az elnökség az elmúlt több évtizedes hazai és a jelenlegi nemzetközi folyamatokkal összevetve a játékvezetés hazai színvonalát egyes kiemelkedő pozitív teljesítmények, és szórványosan előforduló nem kívánatos események mellett összességében átlagosnak és elfogadhatónak ítéli meg, de javulását feltétlenül szükségesnek tartja" - áll a beszámolóban.

Az elnökség elfogadta a játékvezetői bizottság előterjesztését a magyar labdarúgó játékvezetés fejlesztési tervéről, s előírta, hogy az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtásáról a játékvezetői bizottság a főtitkárral közösen készítsen előterjesztést 2013. március 31-ig.