Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol versenyzője nem lepődött meg, hogy a 8. helyen fejezte be az időmérőt, és úgy érzi, csak akkor nyerheti meg a vb-t, ha ellenlábasa nem ér célba. Massa úgy érzi, az ötödik helye a jelenlegi autóval felér egy pole pozícióval.

Fernando Alonso tudta, hogy Interlagosban nem várhat csodát, mert az elmúlt versenyeken is mindig a 8. hely körül végzett az időmérőn, és annyi idő nem telt el az USA Nagydíj óta, hogy jelentős változás álljon be az erőviszonyokban. "Jól sikerült az időmérőm, tudván, hogy az elmúlt pár verseny hogyan zajlott, a dobogós esélyeim még mindig megvannak" - nyilatkozta.

A spanyol tisztában van vele, hogy reális esélye csak akkor van a vb-címre, ha Sebastian Vettel kiesik a a Brazil Nagydíjról, de még ekkor is legalább a 3. helyen kell beérnie, hogy meglegyen a végső siker. "Tudom, hogy normális körülmények között nincs esélyünk harcolni a győzelemért. Azt is tudom, hogy ha van még esélyem a vb-címre, akkor az valószínűleg csak úgy jöhet össze, ha Vettel kiesik, mert arra kevesebb az esély, hogy annyival mögöttem érjen célba, hogy ez elég legyen az elé kerüléshez a pontversenyben" - folytatta. "Szinte csoda, hogy úgy érkeztünk meg az utolsó versenyre, hogy még harcban állunk a vb-címért: normális körülmények között szerintem már Monzában vagy Szingapúrban búcsút mondhattunk volna neki."

Alonso örülne az esős versenynek. "Nyilvánvaló, hogy kaotikus versenyben reménykedem, még akkor is, ha az eső mindenkinek nagyobb kockázatot jelent. Nem kimondottan az esőre állítottuk be az autót, mert ez már nem olyan, mint régebben" - mondta. "Maximális leszorítóerővel megyünk a száraz pályán is, nyilvánvalóan ugyanez kell az esőre is, tehát nincs nagy különbség a kettő között."

Forrás: AFP

Felipe Massa ismét megelőzte csapattársát, ezúttal az 5. rajthelyet vívta ki magának."Ez jó időmérő volt: a Q3-ban tökéletesen sikerült a köröm, a legtöbbet kihoztam a rendelkezésre álló technikából. A McLaren és a Red Bull gyorsabb nálunk, de nagyon elégedett vagyok az autó balanszával. Még ha nem is értem el a pole pozíciót, szerintem ez az eredmény is majdnem felér vele, mert annyira fantasztikusan sikerült a köröm."

"Most már a versenyre kell koncentrálnunk, ami minden lesz, csak könnyű nem. Esőt várunk, ezért bármi megtörténhet, ilyen körülmények között célba érni is eredmény. Hogy meglepett-e a helyezésem? Talán egyesek azt képzelik, hogy csak 31 évesen tanultam meg vezetni, de a viccet félretéve ez annak az eredménye, hogy a szezon közepétől kezdve kényelmesebben érzem magam az autóban, megvan a szükséges önbizalmam ahhoz, hogy keményen nyomjam a gázt."

Forrás: AFP

Massa nem utalt arra, hogy alárendelné a versenyét Alonso érdekeinek. "Nagyon egyszerű lesz a hozzáállásom: mindent kipréselek magamból a hazai közönségemért és a Ferrariért." Arra a kérdésre, hogy számít-e az austini imitált váltócsere megismétlésére, ironizálva így felelt: "Ha sor kerül rá, sérült váltóval fogok versenyezni!"

Massa hangsúlyozta, hogy nem fog sportszerűtlen manővert végrehajtani az éppen előle rajtoló Vettellel szemben, de azért a német jobban teszi, ha aggódik.