Vágólapra másolva!
Jerezben még nem ül be a Ferrariba, csak a második, barcelonai négynapos gyakorláson vesz részt először. A csapat Felipe Massával és Pedro de la Rosával kezdi meg a felkészülést az új szezonra.

Szokatlan döntést hozott a Ferrari: az első idei Forma-1-es teszten Felipe Massával és a tesztpilóta Pedro de la Rosával vesznek részt, miközben Fernando Alonso nem ül majd autóba, hanem edzéssel fogja tölteni február első hetét, hogy minél jobb állapotban legyen az idény elején, amikor sok utazás és kimerítő időjárási körülmények várnak a mezőnyre.

A gyakorlás hiánya azonban feltehetően nem fogja hátrányosan érinti Alonsót, ugyanis a csapatok első tesztnapokat rendszerint csak az autók működésének ellenőrzésére és aerodinamikai mérésekre használják, a komolyabb vizsgálatokat később kezdik el. Az első helyszín, a jerezi pálya ráadásul amúgy sem szokott mérvadó lenni az erőviszonyok tekintetében.

A február 5. és 8. közötti jerezi teszt első három napján Massa vezeti az új Ferrarit, az utolsó napon pedig de la Rosa, aki csütörtökön járt üléspróbán új csapatánál. Alonso a február 19. és 22. közötti barcelonai teszt első három napján próbálhatja ki először az autót, aztán átadja Massának. A második barcelonai teszten, február 28. és március 3. között Alonso és Massa egyaránt két-két napot gyakorolhat.

A többi csapatnál egyébként nem valószínű, hogy vezetési lehetőséget kap a tesztpilóta: a Red Bull, a McLaren, a Lotus és a Sauber például biztosan a hivatalos versenyzőit küldi pályára Jerezben, egyaránt két-két napon.