Vágólapra másolva!
A német szerint a malajziai csapatutasítás nem jelenti azt, hogy Hamilton lenne a Mercedes első számú versenyzője. Elismeri viszont, hogy meglepetésként érte Ross Brawn parancsa.

Sebastian Vettellel ellentétben Nico Rosberg engedelmeskedett a csapatának, amikor a Malajziai Nagydíj záró szakaszában arra kérték, biztonsági okokból ne előzze meg láthatóan lassabb csapattársát, Lewis Hamiltont a harmadik helyért. A futam után sokan azt a következtetést vonták le, hogy a Mercedesnél a brit a kedvezményezett a csapaton belül, Rosberg azonban tagadta ezeket a híreszteléseket.

"Biztos vagyok benne, hogy nálunk nincs első és második számú versenyző" - nyilatkozta. "Rendkívül magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban. Néhány hét vagy hónap múlva már önök is megválaszolhatják ezt a kérdést."

A futam közben úgy tűnt, Rosberg nem ért egyet az istálló utasításával, ugyanis többször jelezte a rádión a csapatfőnök Ross Brawnnak, hogy sokkal gyorsabb tudna lenni Hamiltonnál. A német most elmagyarázta, az utasítás elvével nincs problémája, de legközelebb már a verseny előtt szeretné tudni, mire számíthat hasonló helyzetben.

"Az okozta a nehézséget, hogy előzőleg nem igazán beszéltünk erről" - mondta. "Ebben hibáztunk. Fontos, hogy a jövőben mindent megbeszéljünk - akár Lewis lesz elöl, akár én, így tiszteletben tartjuk majd a csapat döntését."

Rosberg hangsúlyozta, ő akkor is engedelmeskedne a csapatának, ha nem értene egyet a kérésükkel. Ezt a véleményét több versenyzőtársa is osztja: Fernando Alonso szerint a pilótáknak mindig szót kell fogadniuk, hiszen ők csak egyszerű alkalmazottak. "Szerintem én még nem voltam hasonló helyzetben, de azt hiszem, tartanám a pozíciómat" - nyilatkozta a spanyol, amikor Vettel szepangi tettéről kérdezték.

"A csapatunk fizet nekünk, ezért többé-kevésbé azt kell tennünk, amit kérnek tőlünk" - folytatta Alonso. "Egy újságíró sem megy be a szerkesztőségbe, hogy elkezdje befesteni a falakat, hiszen nem festőként alkalmazzák. A kapusok sem játszhatnak csatárként. Vannak bizonyos kötelességeink, ezt szerintem mindig tiszteletben kell tartanunk."

Hasonló véleményen van Jenson Button is, akit meglepetésként ért az előzését azóta sem bánó Vettel hozzáállása, hiszen korábban nem így ismerte őt. "Sokan nyertek világbajnokságot anélkül, hogy így viselkedtek volna" - nyilatkozta a brit. "Személy szerint én meglepődtem a nyilatkozatán."