Okostévén is működik a Telekom videotékája

Vágólapra másolva!
A Samsung okostévékre már gyárilag fel van telepítve a Telekom Moziaréna nevű videotékájának appja, de hamarosan több okoskészülékre is meg fog érkezni a szoftver.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom videotéka szolgáltatása eddig is elérhető volt számítógépről és különböző mobileszközökről, mától pedig az okostévéken is kölcsönözhetőek és nézhetőek lesznek a filmek és sorozatok. A szolgáltató egyelőre a Samsung televíziókra készített alkalmazást, amelyet a tavalyi és idei okostévékre gyárilag fel is telepítettek. A különböző gyártókkal piaci részesedési sorrendben igyekszik megegyezni a szolgáltató, így további készülékekre is meg fog jellenni a videotéka alkalmazás.

Forrás: [origo]


A videotéka felhasználója egyszerűen válthat a különböző eszközök között: az alkalmazás megjegyzi, hol tart a néző, ezért a televízión elkezdett filmet másodpercre pontosan ugyanonnan folytathatják a nézők telefonjukon vagy tabletjükön. A minőséget a sávszélesség határozza meg, 10Mbit/s feletti elérésnél már HD minőségben nézhetőek a tartalmak. A nagy hollywoodi stúdiók filmjei mellett kisebb forgalmazók és az MTV videótára is elérhető a Moziarénán, ahol az ígéretek szerint egyes filmeket a premierrel egyidőben lehet majd kölcsönözni, természetesen magyar nyelven.

A Moziaréna szolgáltatását regisztráció nélkül is kipróbálhatják az érdeklődők, az oldalon található előzetesek és ingyenes tartalmakat bármikor megnézhetik, a mozifilmekért, sorozatokért azonban már fizetni kell. A Telekom előzfizetők a már megszokott módon, telefonszámlájuk terhére kölcsönözhetnek filmeket, míg az előfizetéssel nem rendelkező ügyfelek ezentúl bankkártyával is fizethetnek az általuk megnézett filmekért. Az esetenkénti fizetés mellett bérletet is válthatnak, illetve elő is fizethetnek a felhasználók, ez különösen azoknak segítség, akik iPad-en vagy iPhone-on szeretnének filmet nézni, mivel az Apple termékein egyelőre elérhetetlen az alkalmazáson belüli fizetés.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.