Vágólapra másolva!
A házigazda brazilok második csoportmérkőzésüket is megnyerték a labdarúgó Konföderációs Kupán: ezúttal Mexikót győzték le 2-0-ra. Neymar egy góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből.

Eredmény, Konföderációs Kupa, A csoport, 2. forduló:
Brazília - Mexikó 2-0 (1-0) - az élő közvetítés
Fortaleza, Estadio Castelao
v.: Howard Webb (angol)
Brazília: J. César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Hulk (Lucas, 78.), Luiz Gustavo, Paulinho, Oscar (Hernanes, 62.) - Neymar, Fred (Jo, 82.)
Mexikó: Corona - Mier, Moreno, Rodríguez, Salcido - Flores (Herrera, 58.), Torrado (Jimenez, 88.) - Dos Santos, Torres (Barrera, 70.), Guardado - Hernández
gól: Neymar (9.), Jo (93.)
sárga lap: Thiago Silva (44.), Dani Alves (76.), illetve Guardado (21.)

A legutóbbi két Konföderációs Kupa győztese és a jövő évi világbajnokság házigazdája sokkal jobban kezdte a mérkőzést. Annak ellenére, hogy Brazíliában állandósultak a tüntetések a vébé és a 2016-os olimpia miatt, és a résztvevőik a magas rendezési költségeket kifogásolják, illetve a korrupció ellen tiltakoznak, ráadásul az egykori válogatott középpályás, Juninho Pernambucano is azt javasolta, hogy a játékosok fordítsanak hátat a nemzeti zászlónak, a válogatott teljesen másképp próbálta a maga javára fordítani a helyzetet.

A játékosok az első negyedórában olyat produkáltak, amelyet hosszú ideje nem láthattunk, minden labdáért harcoltak, a lendületes akciókat a mexikóiak nem is tudták követni, így Neymar a 9. percben teljesen megérdemelten szerzett vezetést.

Miközben a stadion környékén 15 ezren tüntettek, és azt skandálták "Ébredj föl, Brazília, egy tanár többet ér, mint Neymar", addig a játékosok szurkolásra hergelték a nézőket, a Barcelonába igazolt zseni pedig bebizonyította, mire képes.

A csodálatos kezdés után azonban ki tudja, miért, de a csapat visszavett a tempóból, és néhány vendégakció során kiderült, védekezni már nem tud annyira, mint kombinatív támadójátékkal operálni. Viszont Dos Santoson és Hernandezen kívül nem akadt olyan mexikói, aki képes lett volna váratlant húzni, így az első félidő lanyhuló iramában már nem változott az eredmény.

A második félidő hasonló játékot hozott, Thiago Silva lesgólja után a hazaiak teljesen visszaálltak, ugyan volt egy tíz perc, amikor Hulk mellett Neymar kihagyott két lehetőséget, de az igazi lehengerlő rohamok elmaradtak.

Hogy azért boldogan távozzanak a nézők, arról a Barcelona új igazolása gondoskodott, Pazar cselsorozat után tökéletesen szolgálta ki Jo-t, aki beállította a 2-0-s végeredményt.