Vágólapra másolva!
Eddy Etaeta tahiti szövetségi kapitány tisztában van vele, hogy csapata számára lehetetlen küldetés a világ- és Európa-bajnok Spanyolország legyőzése a labdarúgó Konföderációs Kupán.

"Realistának kell lennünk, lehetetlen a spanyolok legyőzése. Az se baj, ha 15-20 gólt szereznek ellenünk, mi boldogok leszünk, ha csak egyszer is betalálunk" - mondta a tornán Óceánia bajnokaként részt vevő együttes szakvezetője.

Etaeta kitért rá, hogy a Copa America-győztes, legutóbb vb-elődöntős uruguayiak is mindössze 28 százalékban birtokolták a labdát a spanyolok ellen, s amennyiben ez összejönne gárdájának, máris elégedett lenne.

"Akármi is történik, nem akarom, hogy kizárólag védekezzünk, és ki se mozduljunk a térfelünkről. Amikor nálunk lesz a labda, azt szeretném, hogy előre menjünk, és megpróbáljunk gólt szerezni" - mondta a világranglistán 138. válogatott kapitánya, aki már annak is örült, hogy a Konföderációs Kupa első fordulójában sikerült gólt szerezni a Nigériától elszenvedett 6-1-es vereség alkalmával.

A találkozó magyar idő szerint 21 órakor kezdődik a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban.