Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány szerint Konföderációs Kupa elődöntőjében Uruguay ellen aratott 2-1-es győzelem azt jelenti, hogy csapata felkészült a jövő évi világbajnokságra.

Brazília kiszenvedte a döntőt a Konföderációs Kupán

A mérkőzés nem hozott látványos játékot, a vendégek Forlán révén kihagytak egy tizenegyest az első félidő elején, Fred a hazaiaknak szerzett vezetést, ezt Cavani a szünet után azonnal kiegyenlítette. A győztes gólt a 86. percben Paulinho szerezte.

Scolari a nem túl meggyőző játék ellenére azt mondta, a legfőbb célt, a döntőt elérte csapata, és ez jó előjel a jövő évi vb előtt.

"A kitűzött cél a döntőbe jutás volt, ezt teljesítettük. Kivétel nélkül büszke vagyok a játékosaimra. Számunkra azért fontos mérkőzéseket nyerni, hogy megtanuljuk, hogyan lehetünk világbajnokok. Fiatal játékosainknak ezek a mérkőzések segítenek az éretté válásban" - mondta Scolari.

Neymar és Marcelo öröme Forrás: AFP/Vanderlei Amleida

Kollégája, Ocsar Tabarez a kihagyott tizenegyesen kesergett.

"Nem szeretem a ha és de kezdetű mondatokat, mégis úgy érzem, a kihagyott büntetővel nagy lökést adtunk a hazaiaknak. Sajnálom, mert a hosszabbításban lett volna esélyünk a győzelemre. Büszke vagyok a csapatra, ha így tudunk játszani, bárkit legyőzhetünk."

A másik, Spanyolország-Olaszország elődöntőt este 21 órától rendezik.