Orbán rezsi-összeesküvésre készül

Vágólapra másolva!
A kormányfő ismét a közműcégek nonprofittá alakításáról beszélt. Arra számít, hogy az energiaszolgáltatók és a mögöttük álló politikai erők megpróbálják majd visszaemelni a rezsiárakat, amelyeket egyébként a kormány határoz meg. 
Vágólapra másolva!

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a 12. Kötcsei Polgári Piknik több száz részvevője előtt.

"Nagy ellenállásra számítok, kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat" - idézte a kormányfő szavait Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Magyarországon a kormánynak döntő befolyása van a lakossági energiaárakra (ezt a rezsicsökkentés is bizonyítja), így némiképp értelmezhetetlen a kormányfő - nem először tett - kijelentése.

"Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Nekünk azonban egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken" - fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette azt is, hogy meg kell tehát alkotni a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál. A közműcégek közben azt mondják, nem tudnak olyan paranoidok lenni, amilyen kreatív a kormány. Erről bővebben itt olvashat.