30 milliót fizetett a Real a Bayern vb-győzteséért

Németország-Brazília, foci-vb, vébé, Brazília 2014
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Toni Kroos (L) of Germany celebrates scoring his team's third goal withi his teammate Miroslav Klose during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Real Madridhoz szerződik a Bayern München csapatától Toni Kroos, a németek friss világbajnok labdarúgója.

A két klub csütörtökön jelentette be, hogy a 24 esztendős játékos felbontja a jövő nyárig érvényes szerződését, és hat évre aláír a Bajnokok Ligája-győztes Realhoz..

Az AS nevű spanyol lap szerint a Real 30 millió eurót fizet a középpályásért, akit 17 órakor mutat be hivatalosan. Kroos a második futballista, aki a nyáron a Bayerntől Madridba igazol: korábban a horvát Mario Mandzukic 22 millió euró körüli összegért kötelezte el magát a spanyol bajnok Atleticóhoz.

Kroos (balra) a németek egyik legjobbja volt a vébén Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Alex Livesey - Fifa

Kroos az AS szerint a nyolcas mezt kapja meg a Realnál, és most csak a szerződés aláírása miatt szakítja meg a szabadságát, aztán folytatja a pihenést. Új klubjához augusztus 5-én tér vissza, egy héttel a Sevilla elleni európai Szuperkupa-döntő előtt.