Drogba 36 évesen visszatér a Chelsea-hez?

brit foci karácsony
Didier Drogba és Brede Hangeland küzd a labdáért a 2011. december 26-i Chelsea-Fulham mérkőzésen, Stamford Bridge, London.
Vágólapra másolva!
José Mourinho, az angol labdarúgó-bajnokságban legutóbb harmadik Chelsea vezetőedzője nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Didier Drogba visszatér a londoni csapathoz, ám szerinte a csatár esetleges szerződtetése csak szakmai alapon történhet.

A portugál tréner a BBC-nek azt nyilatkozta, rövid idő alatt kell döntenie arról, hogy visszahívja-e a 36 éves támadót, de ha így tesz, akkor azért, mert Drogba olyan játékos, akivel egyértelműen erősebb lesz az együttes.

"Tudjuk, hogy úgy érzi, ide tartozik, s mi is azt érezzük, itt lenne a helye" - jelentette ki Mourinho, majd hozzátette: mérkőzéseket és trófeákat akarnak nyerni, Drogba pedig még mindig az egyik legjobb csatár Európában.

Didier Drogba (j) és Brede Hangeland küzd a labdáért a 2011. december 26-i Chelsea-Fulham mérkőzésen Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Változatlanul nagyon jól tud alkalmazkodni a Premier League követelményeihez, de a leigazolásáról teljesen érzelemmentesen, csak szakmai alapon beszélünk" - zárta gondolatait Mourinho.

Drogba 2004 és 2012 között tíz trófeát nyert a Chelsea-vel, majd előbb a kínai Sanghaj Senhuába, később a török Galatasarayba szerződött, most pedig szabadon igazolható. Az elefántcsontparti támadót 2004-ben a Marseille-től vásárolta meg a londoni klub 24 millió fontért. Drogba 342 mérkőzésen 157 gólt szerzett a Chelsea mezében, a 2012-es Bajnokok Ligája-fináléban is betalált, majd a büntetőpárbajban a döntő tizenegyest is ő lőtte be.