Sosem volt még ilyen drága a tej

tej
Vágólapra másolva!
Soha nem látott szintre drágult az elmúlt napokban a tej tőzsdei árfolyama az amerikai parketten.
Vágólapra másolva!
  • 24,45 dollárra emelkedett a tej szeptemberi lejáratú ára a chicagói tőzsdén, amire korábban eddig még egyszer sem volt példa a történelem során. Ráadásul a folyamat könnyedén továbbgyűrűzhet az amerikaiak hétköznapjaiba is, a péksütemények, illetve a pizzák révén.
  • A tej ugyanis igen fontos alapanyaga a vajnak, illetve sajtnak is, ám mindkét termékből apadásnak indultak a készletek a nyár folyamán. Mindez pedig azért is rossz hír, mert ősszel élénkülni szokott a tejtermékek iránti kereslet Észak-Amerikában. Ez részben a futball szezon indulásával indokolható, ugyanis ekkor megugrik a pizza rendelések száma, másrészt az ünnepi szezon közeledtével süteményéhség miatt a vaj iránti kereslet is megnő.
  • Nem csak a tej ára az, ami történelmi csúcsra emelkedett Amerikában, ugyanis a tejfelhasználás (93,4 millió tonna) is soha nem látott szintekre hízhat a várakozások szerint. Ebben egyébként részben szerepe lehet annak is, hogy tovább fokozódhat az USA sajtéhsége, az előrejelzések szerint ugyanis rekord méretű, 4,88 millió tonna sajtot fogyaszthatnak el az amerikaiak.
  • Visszatérve a tej árához, az árfolyam öt év alatt duplázódott, ráadásul az elmúlt egy évben több mint 30 százalékot emelkedett. Mindez pedig a boltokban vásárolható tej árát is jócskán megemelte, átlagosan 3,65 dollárt kellett egy gallon (1 gallon = kb. 3,8 liter) tejért fizetni, ami 2011 óta a legmagasabb összeg.
Forrás: Investor.hu
  • Egyébként, ha a tej jövőbeli teljesítményéből ön is szeretne részesülni, akkor van egy jó hírünk. Az ügyfeleink ugyanis könnyedén lekereskedhetik a fontosabb árupiaci termékeket certifikátok segítségével. Ehhez pedig ugyebár csak ügyféllé kell válni, amit könnyedén elintézhető néhány kattintással az alábbi oldalon.
  • Arra az esetre is van egy jó hírünk, ha esetleg nincsen teljesen tisztában az certifikátok működésével, ugyanis most szeptemberben induló oktatássorozatunkban részletesen foglalkozunk majd az értékpapírok ezen fajtáival is.