Nyűgözze le filmőrült szeretteit

Lego Ecto-1, Szellemirtók
Vágólapra másolva!
Közeleg a karácsony, az ajándékok hajkurászása, és szinte minden családban és baráti körben akad legalább egy valaki, aki megőrül a filmekért. Mozimániásoknak elvileg könnyű örömet szerezni, de egy újabb körülrajongott film díszdobozos kiadása helyet érdemesebb valami eredetivel előrukkolni. Mutatjuk a legjobb ötleteket!
Vágólapra másolva!

Darth Vaderes pirítóssütő

Star Wars és pirítós rajongó családtagoknak vagy barátoknak ideális karácsonyi ajándék a Darth Vader-fejű pirítóssütő. Reggelente egyszerűen csak a sötét nagyúr sisakjába szuszakoljuk a kenyérszeleteket, és már kenhetjük is a vajat a Star Wars logóra. Mindezt ötven dollár plusz szállítási díjért, és az Erő már a reggelinél velünk lehet.

Star Wars logóval még a reggeli pirítós is jobban esik Forrás: hammacher.com

The Walking Dead flipper

Nincs is jobb, mint egy vérre menő házi flipper bajnokság egy hideg téli estén. A The Walking Dead flipperrel rendezhetünk játékos házi zombi gyilkolászást, hétköznapokon pedig igény szerint horgolt terítővel leborítva a lakás dísze lehet. Az ár kicsit borsos, hiszen 5.995 dollárt kell kicsengetni érte, de lássuk be, hogy komoly filmrajongó nem létezhet egy ilyen szuper gépezet nélkül.

Egy véresebb epizódot követően a The Walking Dead flipper tökéletes feszültséglevezető Forrás: Stern Pinball

Criterion Designs könyv

A The Criterion Collection egy igényes, egyedi és szépséges kiadványairól és DVD-borítóiról híres forgalmazó cég, amely idén novemberben piacra dobott egy gyönyörű albumot. A Criterion Desings című kötetben szerepel a cég által kiadott összes DVD-borító terv, grafika, rajz és illusztráció. A gyönyörű kiadványban látható A legyek ura DVD-hez készült meghökkentő és baljós borítórajz, és a Wes Anderson-filmekre jellemző hangulatot árasztó vicces és kedves grafikák is. Az album ára 79.96 dollár, és garantált, hogy minden filmrajongó szeme könnybe lábad tőle.

A Wes Anderson-filmek hangulatát árasztó vicces és kedves grafikák a Criterion Designs kötetből Forrás: criterion.com

Sci-fi cipőkollekció

Ha tényleg egyedi ajándékra vadászunk, akár klasszikus sci-fik inspirálta futurisztikus cipőket is vásárolhatunk. Mandy Roos, eindhoveni dizájner diplomamunkájában habszivacsból, gumiból és műanyagból készített inkább mókás, mint praktikus lábbeliket. A lábhordozók inváziója nevet viselő kollekció holdjárói és csillagugrói boltban nem kaphatók, így ha sikerül lecsapni egyre, akkor egy valóban egyedi ajándék kerülhet a fa alá. Egyetlen hátránya, hogy főleg a nőket lehet lenyűgözni vele.

Mandy Roos sci-fic cipőkollekciójának egyik igen fura darabja Forrás: mandyroos.nl

Filmtörténeti járműklasszikusok legóból

A Lego kortalan szórakozás, és ha karácsonykor szeretnénk ismét ujjongó gyerekké varázsolni filmőrült szeretteinket, akkor az egyik legjobb választás egy olyan építőjáték szett, amiből igazi filmklasszikusok legendás járművei állíthatóak össze. Star Wars témakörben végeláthatatlan a jobbnál-jobb csomagok sora, a Halálcsillagoktól a Millenium Falconon át egészen az X-szárnyúig, de akkor sincs baj, ha a kiszemelt ajándékozott nem Csillagok háborúja rajongó, hiszen akár a Vissza a jövőbe-trilógia DeLoreanje, vagy a Szellemirtók Ectója is elérhető Lego formában.

A Szellemirtók legendás járművének kockaverziója Forrás: The Lego Group

Így még nem látta a Csillagok háborújáthttps://www.tvgo.hu/cikk/735596_igy_meg_nem_latta_a_csillagok_haborujatMarty McFly köztünk járkálhttps://www.tvgo.hu/cikk/732120_marty_mcfly_koztunk_jarkalSorozatot ihletett a Star Wars ikonikus kocsmájahttps://www.tvgo.hu/cikk/735578_szitkomot_ihletett_az_urlenyek_kocsmaja_a_csillagok_haborujabol