Pytlick briliánsan meccselt

Jan Pytlick, kézilabda
Debrecen, 2014. december 13. Jan Pytlick, a dán válogatott szövetségi kapitánya a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 1. csoportjában játszott Lengyelország - Dánia mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. december 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Hétfő este a sok hibával játszó magyar válogatott 23-20-ra kikapott a vb-bronzérmes dán csapattól a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, így biztosan nem juthat elődöntőbe. A dán Tv2 szakértője, Bent Nyegaard szerint a dánok kapitánya, Jan Pytlick zseniális taktikájával mindenben felülmúlta magyar kollégáját.

"Briliáns Pytlick" címmel közölte elemző cikkét a Tv2.dk portál a Dánia-Magyarország női kézilabda Európa-bajnoki középdöntőt követően, amelyet a vb-bronzérmes végigvezetve 23-20-ra megnyert.

A dán oldalt szakértője évek óta Bent Nyegaard, az 1951-es születésű egykori játékos edzőként öt kupasikerhez és négy bajnoki aranyhoz segítette a GOG női és férfi csapatát, jelenleg pedig az Odense szakvezetőjeként dolgozik.

Jan Pytlick egyik legjobb meccse volt a magyarok elleni Eb-középdöntő Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Jan Pytlick briliáns volt, a vészkapusos, hét a hat elleni játékra épülő taktikája fenomenális volt" - írta Nyegaard, aki a legmagasabb, hatos pontszámmal értékelte kollégája munkáját. "Ritkán fordul elő, hogy egy edző ennyire felülmúlja kollégáját, mint most Pytlick tette. Két teljesen különböző világ volt, bátran és ügyesen játszott a válogatottunk. Óvatosan kell bánni a zseniális kifejezéssel, de azt hiszem, erre a teljesítményre csak ez a jelző a megfelelő. Szerintem ez volt Pytlick pályafutásának egyik legjobb mérkőzése."

Nyegaard nem csupán Pytlick teljesítményét értékelte a legmagasabb osztályzattal, ugyancsak hatost kapott Line Jörgensen és az irányító, Kristina Kristiansen, az ötös osztályzatot pedig Maria Fisker, Louise Spellerberg és Pernille Holmsgaard érdemelte ki.