Újabb túszdráma Franciaországban

- French Research and Intervention Brigades (BRI) officers prepare near the post office (Background, yellow sign) where an armed man holed up with two hostages, on January 16, 2015 in Colombes, outside Paris, though there is no known link with last week's
French Research and Intervention Brigades (BRI) officers prepare near the post office (Background, yellow sign) where an armed man holed up with two hostages, on January 16, 2015 in Colombes, outside Paris, though there is no known link with last week's jihadist attacks. Police cordoned off the area in Colombes, a city northwest of Paris, and a helicopter was flying overhead. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Két túszt ejtett egy férfi egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban.
Vágólapra másolva!

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a férfi röviddel délután 1 óra előtt vette be magát a postahivatalba. Mint később kiderült, a túszejtés idején ketten tartózkodtak a helyiségben.

A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz, valószínűleg rablótámadásról van szó.

A rohamrendőrök már a postánál vannak Forrás: AFP/Thomas Samson

A környéket lezárták a biztonsági erők, a levegőben rendőrségi helikopter köröz.

A Le Parisien szerint a túszejtő ismert piti bűnöző, maga hívta ki őket, és erősen fel van fegyverkezve. Az International Business Times viszont rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy egy ügyfél "vesztette el az eszét", és "szerelmi bánatról" hablatyol.

A rohamrendőrök készülnek a legrosszabbra Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard