A miskolci és a pécsi kórházba sem szabad bemenni az influenza miatt

Vágólapra másolva!
A szülészeten és a gyerekegészségügyön rendeltek el látogatási tilalmat.
Vágólapra másolva!

Miskolcban látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt. Hétfőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházhoz tartozó Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, illetve a szülészet-nőgyógyászati osztályra nem szabad majd bemenni, mert megszaporodtak az influenzaszerű megbetegedések.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának több osztályán is elrendelték a látogatási tilalmat. Nem szabad bemenni az I. számú belklinika haematológiai osztályára, az intenzív osztály három telephelyére, az onkoterápiás intézetbe, a szülészeti és nőgyógyászati klinikára, a neonatológiai és újszülött osztályra, valamint a gyermekgyógyászati Klinika PIC, ITO és onkológiai osztályára sem.

Látogatási tilalom van még Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán, valamint az újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülöttrészlegén.

Korábban fejér megyében rendeltek el látogatási tilalmat. Az Országos Epidemiológiai Központ azt jelentette a minap, hogy az év harmadik hetében 16 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami 40,2 százalékkal több, mint az előző héten.