Vágólapra másolva!
A olasz másodosztályú Catania futballklub bundázással vádolt korábbi elnöke elismerte, hogy öt mérkőzés eredményét befolyásolta.

A posztjáról múlt héten lemondott Antonino Pulvirenti egy bírósági meghallgatáson mondta el, hogy az áprilisi Varese, Trapani, Latina, Ternana és a május 2-án játszott Livorno elleni meccseket vásárolta meg. Mindegyik találkozó kedvező eredményéért 100 ezer eurót fizetett.

Nem a pénz, a pont kellett

Az egyesület hat másik funkcionáriusához hasonlóan egy hete letartóztatott, majd házi őrizetbe helyezett sportvezető azt ugyanakkor tagadta, hogy fogadott ezekre a találkozókra. Mint mondta, csak annyi volt a célja, hogy csapata ne essen ki a másodosztályból.

Giovanni Salvi ügyész Pulvirenti beismerő vallomása után kijelentette, hogy a nyomozást még nem lehet lezárni, ám így sokkal könnyebb lesz felderíteni az ügyet.

Antonino Pulvirenti nem válogatott az eszközökben, ha a csapatáról volt szó Forrás: AFP

Kizárás lesz az ügy vége

A Catania 2014-ben esett ki a Serie A-ból, és az előző szezonban a Serie B 15. helyén végzett, most viszont szinte biztosan kizárják a csapatot a második vonalból, és a következő szezonban csak a negyedosztályban szerepelhet.

A múlt héten kirobbant botrányban a Catanián kívül más klub egyelőre nem keveredett bele, de korábban több hasonló incidens borzolta a kedélyeket Olaszországban, ahol az elmúlt években tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe, több egyesületet is pontlevonással büntettek, számos futballistát pedig eltiltottak.