Elefántokkal járhatjuk be az afrikai szavannát

elefánt szavanna afrika
Ilyen közelről nem sokaknak van lehetősége találkozni velük
Vágólapra másolva!
Virtuális séta keretében játhatjuk be a kenyai Samburu rezevártum gyönyörű tájait - mindezt az ott élő elefántcsaládokkal közösen.
Vágólapra másolva!

A Save the Elephants (Mentsük meg az elefántokat) szervezet és a Google virtuális kirándulásra hívja az internetezőket. A Street View (Utcakép) szolgáltatás által Kenya legszebb tájait nézhetjük meg. A 360 fokos felvételeknek köszönhetően

kicsit úgy érezhetjük, mintha mi magunk is ott lennénk az egzotikus afrikai szavannán.

Az afrikai elefántok mellett több mint 50 vadon élő állat, és 450 madárfaj életébe nyerhetünk betekintést.

Ilyen közelről nem sokaknak van lehetősége találkozni velük Forrás: Google

A látogatók természetes élőhelyükön vizsgálhatják meg a recés zsiráfokat, a Grévy-zebrákat és a Thomson-gazellákat is. Ahogy bárki elvándorolhat az elárvult elefántok számára létrehozott Sheldrick Trust táborba is.

Komplett virtuális séta vár minket az elefántokkal Forrás: Origo

A Lewa Rezervátum által épített aluljárót kimondottan az emberek és elefántok közötti konfliktusok csökkentésére hozták létre. Így az elefántok biztonságosan tudnak áthaladni a forgalmas autópálya alatt.

Az elefántok jövőjéért valódi háború dúl Afrikában. Bár a Samburu a világ legnagyobb legnagyobb elefántpopulációjával büszkélkedő rezervátum, az állatok védelme nélkül 20 év alatt a teljes kihalás szélére sodródnának.

Az orvvadászat miatt 2010 és 2012 között 100 ezer elefánt pusztult el. A virtuális túra egyik célja, hogy segítsen megérteni és értékelni a Samburu elefántok világát, ezzel hozzájárulva a faj védelméhez.