Őrült meccsen ült fel Észak-Amerika trónjára Mexikó

mexikó, egyesült államok, arany-kupa
PASADENA, CA - OCTOBER 10: Goalkeeper Brad Guzan #1 of the United States unable to stop a goal by Oribe Peralta #19 of Mexico as teammate Geoff Cameron #20 and Fabian Johnson #23 of the United States look on during the first extra time of the 2017 FIFA Confederations Cup Qualifier at Rose Bowl on October 10, 2015 in Pasadena, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Külön meccset kellett kiírni Észak-Amerika bajnokai között, hogy eldőljön, Mexikó vagy az Egyesült Államok képviselheti a Konföderációs Kupán a kontinenst. Mexikó végül – óriási meccsen –Kaliforniában verte meg az USA-t.

Arany-kupa, szuperdöntő:
Egyesült Államok-Mexikó 2-3
Gól: J. Hernández (10.), Peralta (96.), Aguilar (118.), ill. Cameron (15.), Wood (108.)

A mérkőzésre azért volt szükség, mert a legutóbbi Konföderációs Kupa óta (ahol a világbajnokság előtt egy évvel, a helyszínen a kontinensek bajnokai és a házigazda csapnak össze) két Arany-kupa is volt, a 2013-as az USA, az ideit Mexikó nyerte, és el kellett dönteni, ki képviselje Észak-Amerikát az elővébén.

A második mexikói gól Forrás: AFP/Kevork Djansezian

A Rose Bowlban 92 ezer néző nézte végig a remek meccset, ahol Mexikó kétszer is vezetést szerzett, de a hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak. Már mindenki a büntetőket várta, amikor két perccel a 11-esrúgások előtt Aguilar bődületes góljával újra előnybe került Mexikó, és az amerikaiaknak már nem maradt idejük a válaszra.

Mexikó győzelmével csatlakozott a rendező Oroszországhoz, a világbajnok Németországhoz, az Ázsia-bajnok Ausztráliához és a Copa América-címvédő Chiléhez. A mezőny Óceánia, Afrika és Európa bajnokaival lesz teljes.