Titokzatos sportkocsin dolgozik az Opel

Opel GT
Vágólapra másolva!
Az Opel hivatalosan bejelentette, hogy egy kétajtós kupé tanulmányt mutat be márciusban, Genfi Autószalonon. A német sajtó szerint gyártani is fogják a kocsit.
Vágólapra másolva!

Az Opel hivatalosan az új formatervezési irányzatát akarja bemutatni a GT nevű tanulmányával, de elképzelhető, hogy egyszer szériaautó is lesz belőle.

Ilyen lesz a típusjelzés Forrás: Opel

Lehetséges, hogy a GT a Buick Detroiti Autószalonon bemutatott Avista tanulmányán alapul majd, ami azért nem lenne meglepő, mert az Opel típusait átemblémázva megtalálhatjuk az amerikai márka mai kínálatában. Erre az a magyarázat, hogy mindkét gyártó a General Motors családjába tartozik.

A német sajtó ugyanakkor úgy tudja, hogy a GT kisebb lesz az Avenirnél, Astra alapokra épül majd, és 2017-18 táján a gyártását is elkezdik majd.

Opel Monza tanulmány 2013-ból Forrás: Opel

Az első, bukólámpás GT-t az Opel 1968 és 1973 között gyártotta. A második GT egy amerikai roadster, a Pontiac Solstice (másik nevén Saturn Sky) Opel-emblémás változata volt, de nagyon kevés készült belőle 2007 és 2009 között.

Az Opel a jelenlegi formanyelvét úgy hívja, hogy a „szobrászművészet találkozása a német precizitással”. Ennek első képviselője a 2008-ban bemutatott Insignia volt, aztán az irányzatot a 2013-ban bemutatott Monza tanulmányautó fejlesztett tovább.