Végre egy Opel, amelytől el lehet ájulni

opel gt concept
Vágólapra másolva!
Visszatér az Opel GT? Talán. A Genfben bemutatkozó GT Concept mindenesetre megmutat egy lehetséges irányt.
Vágólapra másolva!

Az Opel GT tanulmány annyira fontos a márkának, hogy maga a vezérigazgató, Karl-Thomas Neumann hozta nyilvánosságra elsőként a képeket saját Twitter-csatornáján. A főnök büszkén azt írta, hogy a GT-vel olyan autót mutat be az Opel, amilyet sokan talán nem is vártak volna az Opeltől.

Forrás: Opel

Noha a GT legendás modell volt az Opel történetében, az új tanulmány formaterve kifejezetten modern lett, a dizájnerek nem vitték túlzásba a retró erőltetését. Különösen a kiszélesedő hátsó rész látványos a sarkokba ültetett kerekekkel, az autó hossza 4021 milliméter.

Forrás: Opel

A tanulmányba 145 lóerős, egyliteres turbós benzinest szereltek, amely többek között az Adamból már ismerős lehet, de a GT kedvéért továbbfejlesztették. Legnagyobb nyomatéka 205 Nm.

Forrás: Opel

A motor erejét szekvenciális hatfokozatú váltó továbbítja a hátsó kerekekre, a kereken egytonnás autó gyorsulása azonban nem kimagasló ezzel a motorral: nyolc másodperc alatt van százon, a végsebessége 215 km/h.

Forrás: Opel

Ha a fogadtatás megfelelő lesz, az Opel legkorábban 2018-2019-ben dobhatja piacra az autó szériaváltozatát. Az eredeti GT-ről ebben a cikkünkben írtunk.