Ez az elektromos Opel lehet a következő nagy durranás Európában

opel ampera-e
Vágólapra másolva!
Már jövőre megjelenik az Opel kínálatában egy új elektromos autó, az ígéretek szerint elérhető áron.
Vágólapra másolva!

Ahogy annak idején a konnektoros hibrid Chevrolet Voltból (Ampera), a kompakt Boltból is elkészül az Opel-logós változat. Az Ampera-e a Genfi Autószalonon mutatkozik be, az Opel tervei szerint már jövőre kapható lesz.

Forrás: Opel

Az autó alapjait egy az egyben Chevrolet Bolt adja, a formát is minimálisan módosították. Ennek megfelelően az Ampera-e 320 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ami jóval több, mint amit az átlagos villanyautók jelenleg ígérnek. A hatótáv kijelzésekor a kocsi figyelembe veszi a napszakot, az időjárást és a vezető vezetési stílusát is.

Az extralapos akkumulátorokat a jármű padlójába építik be, ennek köszönhetően elegendő helyet kínál öt személynek, illetve csomagjaiknak. Az Opel szerint az Ampera-e ugyanolyan tágas, mint egy hagyományos kompakt.

Forrás: Opel

A hajtáslánc legfeljebb 145 km/h-s sebességre képes, de takarékos használattal akár 400 kilométerre is növelhető a hatótávolság. Árát egyelőre nem közölték, német lapok szerint 30 ezer euró (9,3 millió forint) körül lehet. Ez jóval versenyképesebb a BMW i3-as áránál, bár nem kevés pénz egy kompaktért.