Újabb futballsztárok szerződése szivárgott ki

Bayern, Xabi Alonso, foci, Oktoberfest
GERMANY, Munich : This handout photo made available by FC Bayern Munich shows Bayern Munich's Spanish midfielder Xabi Alonso with his wife Nagore Aramburu and children during the traditional visit of FC Bayern Munich to the Oktoberfest beer festival on the Theresienwiese in Munich, southern Germany on October 5, 2014. AFP PHOTO / FC BAYERN MUNICH / GETTY IMAGES / ALEXANDER HASSENSTEIN
Vágólapra másolva!
Két világsztár focista szerződésének részleteit hozta nyilvánosságra a Football Leaks nevű portál. Alonso olcsó volt, James nem bagóért ment Madridba.

A Bayern München mindössze 9 millió eurót fizetett 2014-ben Xabi Alonsóért a Real Madridnak – derül ki a Football Leaks által hétfőn nyilvánossá tett szerződésből.

A spanyol válogatott középpályás

eredeti ára ugyanakkor ennél is kevesebb,

7,5 millió volt. Másfél milliót a Bayernnek csak azután kellett kifizetnie, hogy az akkor 32 éves játékos legalább 30 meccset játszott a szezonban. Ez arra utal, hogy a Bayernnek voltak kétségei az új szerzemény fizikai állapotával kapcsolatban.

Xabi Alonso és családja a 2014-es Oktoberfesten Forrás: AFP/Alexander Hassenstein


A Football Leaks állítása szerint a sportág átláthatóságának növeléséért és az ügynökök hatalmának visszaszorításáért küzd. Illegalitásban működik, itt olvashat róla bővebben:

Ugyancsak hétfőn tették fel az oldal szerkesztői James Rodriguez madridi szerződését. A kolumbiai támadó a 2014-es vb után évi hétmillió eurós fizetésért ment a Realhoz, de egy év múlva bő 10 százalékkal megemelték a járandóságát. James egyébként Jorge Mendes védence – a jelek szerint a nagy hatalmú portugál ügynök az oldal legfőbb célpontja.