Három jó munkásember a csillogó sportkocsik közt

Genf 2016 csajok Citroen Spacetourer
The Citroen Spacetourer Hyphen is displayed at the stand of French carmaker during the press day of the Geneva Motor Show on March 1, 2016 in Geneva. / AFP / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A hosszú évek óta közös miniautó-trió után újabb közös együttműködést visz tovább a Toyota és a PSA konszern. Újra lesznek hármas ikrek a kisméretű furgonokból. 
Vágólapra másolva!

Genfben a divatos terepjárók, vágyott sportkocsik és izgalmas tanulmányok között nem sokan legyeskedtek az új furgonok körül, de nemsokára részei lesznek az utcaképnek. Genfben a (Jumpy helyére lépő) Citroen Spacetourer, a Peugeot Traveller és a Toyota Proace ülésekkel berendezett személyszállító kivitelben mutatkozott be, de hamarosan mindből lesz lemezelt oldalfalú furgon is.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Háromféle hosszúsággal (4,60, 4,95 és 5,30 méter) lehet megrendelni őket, a magánvásárlóknak kétféle felszereltséggel, 5,7 vagy 8 üléses kivitelben. Hivatásos személyszállításra

lesz belőlük egy 9 személyes kivitel is,

míg a fényűző Business VIP 6 vagy 7 különálló fotellel lesz berendezve. Kiszerelt ülésekkel 4900 literes lesz a raktér, míg az 1,9 méteres magassággal mélygarázs-kompatibilis lesz mindegyik változat.

Forrás: Toyota

Nemrég remek, ötcsillagos eredményt értek el az Euro NCAP törésteszten, részben annak köszönhetően, hogy a furgonok világában nem túl elterjedt vezetéssegítő rendszerek (sávtartó, holttérfigyelő, táblafelismerő, vészfékasszisztens) is elérhetők hozzá.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Szintén a személyautók világát idézi a szórakoztató elektronika is nagy érintőképernyővel, okostelefon tükrözéssel, online funkciókkal, hangvezérléssel.Nem túl meglepő módon

csak dízelek leszek a kínálatban,

és ezek nem a Toyota, hanem a PSA gyáraiból érkeznek.

Forrás: Toyota

Az 1,6-os változat 95 vagy 115 lóerős, kiviteltől függően öt- vagy hatsebességes kézi, illetve hatfokozatú robotizált váltóval. Kétliteres, 150 vagy 180 lovas HDI hajtja a csúcsmodelleket, ezekhez opcióként klasszikus bolygóműves automatát kínálnak. A kínálat érdekessége lesz a francia terepspecialista Dangel fejlesztette feláras 4x4 hajtás.