Új országos televíziócsatorna indul

Vágólapra másolva!
Május 1-jétől a HETI TV megkezdi kísérleti adását, és hamarosan az országos kábelszolgáltatók is felveszik a kínálatukba – mondta az Origónak Breuer Péter, a televízió alapító főszerkesztője. A televízió az általános hírek mellett kiemelten foglalkozik majd a hazai és nemzetközi zsidó közösség történéseivel.
Vágólapra másolva!

A televíziózási szokások kezdenek kissé átalakulni, aminek értelmében a nagy, jelentős nézettséggel bíró csatornák mellett,

kezd igény mutatkozni a kisebb, valamelyest tematikus televíziók iránt.

Ezek egyrészt igyekeznek teljesíteni a „szokásos" feladatait egy televíziónak, azaz tájékoztatnak, szórakoztatnak, ismereteket adnak át, azonban e feladatok mellett egy egészen más és kiemelten fontos ismérvük is van: képesek közösséget építeni, fejleszteni – mondta az Origónak Breuer Péter, a HETI TV alapítója.

A HETI TV az aktuális hírek mellett a zsidó közösség ügyeivel fog kiemelten foglalkozni Forrás: Origo

A HETI TV egy teljesen új szemléletű televízió, amely – már nevéből adódóan is – az emberiség történetének egyik legfontosabb könyvére, a Tórára, a hetiszakaszokra épül. A HETI TV mégsem egy vallási műsor, hanem egy állandóan jelen levő, mindennap sugárzó televízió. A HETI TV alcíme szerint ez a televízió: zsidókról is, nem csak zsidóknak szól – mondta a televízió vezetője.

Breuer szerint az új televízió beszámol minden, a közönséget érdeklő hírekről, legyenek azok itthoniak, külföldiek. Folyamatosan szolgáltatja azokat, így

folyamatosan szolgálva a közönség, a közösség érdekeit.

Stúdióbeszélgetésekkel, filmekkel színesíti a palettát, napi kapcsolatot tartva minden érintettel. Nemcsak egy hírműsorról, nemcsak egy magazinműsorról beszélünk, hanem egy olyan televízióról, amelyik természetesen reagál a hírekre, eseményekre, de elsősorban a saját meghatározott tematikája mentén halad – mondta Breuer.

Saját tematikája mellett halad majd a HETI TV Forrás: Origo

A HETI TV 2014-ben indult el, először internetes televízióként, akkor még a Hetiszakasz címet viselte. A televízió alapját már akkor a Tóra hetiszakaszaira épülő sorozat jelentette. A műsor megjelenése után, a hazai és a nemzetközi pozitív visszhangnak köszönhetően merült fel a szerkesztő-műsorvezető Breuer Péterben, hogy ezt a sorozatot egy állandó és

nem csak az interneten követhető, naponta sugárzó televízióvá kell kibővíteni.

A pozitív visszajelzések sora elsősorban a nem megszokott gondolkodásnak, az ügyek nem hétköznapi kezelésének volt köszönhető.

Breuer Péter: Május 1-től indul a kísérleti adás Forrás: Origo

Az elkészült új struktúra több támogatónak is megnyerte tetszését, így a HETI TV mára eljutott oda, hogy

a kábelszolgáltatók is rövidesen felveszik kínálatukba

a HETI TV műsorát. A HETI TV 2016. május 1-én kezdi meg kísérleti műsorának sugárzását, 6.30-tól éjfélig – mondta Breuer Péter. Naponta jelentkező televízióként a HETI TV mindennap hírekkel, információkkal jelentkezik, amelyek egyrészt szolgálják a „nagyközönség", másrészt pedig a televízió mentén felépült közösség érdekeit is.