Többet tudunk az ellenfelekről, mint ők rólunk

Nagy László, kézilabda
Szkopje, 2016. április 23. Nagy László, az MVM Veszprém játékosa, miután gólt dobott a macedón Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Szkopjéban 2016. április 23-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
A magyar bajnok veszprémi kézilabdacsapatnak a Telekom támogatása révén lehetősége lesz a keret megerősítésére - nyilatkozta Kálomista Gábor, a klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Kálomista Gábor köszönetét fejezte ki a Telekomnak, amely július elsejétől három éven keresztül lesz az együttes névadó támogatója, az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá. Mint elmondta, a klub történetében eddig egyedülálló szerződést kötöttek a telekommunikációs céggel.

"Megint nyugodtan lehet három évig építkezni, lehet újabb álmokat dédelgetni, lehet a csapatot egy kicsit megerősíteni" - mondta, és hozzátette,

a Paris Saint-Germain költségvetése még mindig 10 millió euróval több a Veszpréménél,

amely stabil hátterével a középmezőnybe sorolható a sok gazdag Bajnokok Ligája-szereplő klub között.

Itthon továbbra is egyeduralkodó a csapat

Kálomista Gábor a Szegedről érkező 65-szörös válogatott Ancsin Gáborról azt mondta, nagy erőssége lesz a csapatnak. "A Veszprémnek mindig az volt a játékospolitikája, hogy ha van olyan képességű magyar a világ vagy Európa élvonalában, akkor megpróbáljuk Veszprémbe hozni, hiszen itt a magyar válogatott gerince játszik. Ancsin Gábort ilyen játékosnak tartotta a szakmai stáb, ő a mi feltételeinket elfogadta, mi örülünk az érkezésének, a csapattársak nagy örömmel fogadták, hiszen a válogatottból jól ismerik egymást" - közölte.

Kálomista Gábor és Cristopher Mattheisen a bejelentésen Forrás: JANOS M SCHMIDT/Janos M Schmidt

A bajnoki aranyéremért vívott, Szeged elleni mérkőzésekről úgy vélekedett, a Veszprém egy kitűnően felkészített Szegeddel játszott, amely bebizonyította, hogy helye volna a BL legjobb nyolc csapata között. "Kemény mérkőzéseket játszottunk ellenük a kupadöntőben és a bajnokságban is. Nagy sportértékkel bíró, közönségcsalogató, a sportágat népszerűsítő találkozók voltak" - mondta a klub történetének megnyert 24. bajnoki címéről.

de szükség lenne arra, hogy a magyar bajnokságban sok hasonló mérkőzést tudjunk játszani."

Jön az év csúcseseménye

A Veszprém előtt álló, hétvégi kölni BL-Final Four kapcsán Kálomista Gábor kifejtette, sorozatban harmadszor játszanak döntőt, tehát nem lesz idegen számukra a környezet. "A Final Four a legrangosabb esemény az évben, ami egy bizonyos szempontból meghatározza a csapat jövőjét is. A játékosok hozzáállását tekintve jó az irány, látszik, hogy tudnak egymásért küzdeni, látszik, hogy nem adják fel, látszik, hogy a csapat megtanult győzni. Az egy nagy dolog, hogy ugyan nem tízzel vagy hússzal nyernek, de amikor oda kell tenni magukat, akkor azért mindig rá tudnak tenni egy lapáttal. Ez nagyon fontos lesz Németországban is" - tette hozzá.

Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

"A Final Fourban négy nagyon komoly képességű csapat játszik. Minket mondanak most esélyesnek az idei teljesítményünk miatt, de én azért azt gondolom, hogy a Barcelonát búcsúztató Kiel, az erős háttérrel és játékoskerettel érkező PSG és a szintén nagy terveket szövögető Kielce is erős rivális. Mi egy csoportban voltunk a Kiellel, a PSG-vel, ismerjük egymást,

A Kiel elleni meccs kapcsán kiemelte, nehéz mérkőzés lesz sok ezer német és sok ezer magyar szurkoló előtt. "Szoros meccsen veszprémi győzelmet várok. Belenyugodnék abba is, ha egy góllal nyernénk" - jelentette ki Kálomista Gábor.