Beesett egy turista egy gejzír forró vizű tavába

Yellowstone park gejzír
A view of a hot spring at the Norris Geyser Basin at Yellowstone National Park on May 12, 2016. Yellowstone, the first National Park in the US and widely held to be the first national park in the world, is known for its wildlife and its many geothermal features. / AFP PHOTO / MLADEN ANTONOV
Vágólapra másolva!
Halottnak nyilvánítottak egy férfit, aki a gejzíreiről világhírű amerikai Yellowstone nemzeti park egy forró vizű tavába esett kedden - írja a BBC hírportálja a természetvédelmi terület szerdai közleményére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Yellowstone munkatársai szerint a 23 éves Colin Nathaniel Scott letért az ösvényről, ezután eshetett a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába. A hatóság szerdán felhagyott Scott holttestének keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol

csak néhány személyes tárgyát találták meg.

Forró vizű forrás a Yellowstone park Norris-gejzírmedencéjében Forrás: AFP/Mladen Antonov

A Yellowstone e területén a vékony kőzet alatt folyó víz hőmérséklete a 93 Celsius-fokot is elérheti. A kőzet igen törékeny, néhol annyira vékony, mint a jéghártya - mondta a BBC-nek Charissa Reid, a Yellowstone egyik szóvivője.

Nem szabad letérni

A nemzeti park szerint Scott és testvére mintegy 200 méterre távolodott el a kijelölt turistaösvénytől. A balesetről a testvér értesítette a park vezetőit. A férfit már kedden halottnak nyilvánították.

Turisták a Yellowstone park Norris-gejzírmedencéjében Forrás: AFP/Mladen Antonov

A Yellowstone arra kéri látogatóit, hogy a gejzírek vidékén ne térjenek le az utakról, és ne közelítsenek a vadállományhoz.

Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket,

miután az apja, aki a karjában vitte, belecsúszott egy gejzírbe. A park munkatársai szerint ez a páros is letért az ösvényről.