A dupláját is fizetheti, aki nem fizet időben

A pékség a legnépszerűbb vállalkozás Szerbiában
Vágólapra másolva!
Félmillió vállalkozás már befizette az idei ötezer forintos kamarai hozzájárulást, ám nagyjából 160 ezren még négy hónappal a március végi határidő után sem tették ezt meg.
Vágólapra másolva!

Jelenleg harmincezer eljárást folytat az adóhatóság az elmaradt ötezer forintok miatt. A kereskedelmi és iparkamara szerint a mostani rendszer alkalmas a fantomcégek kiszűrésére is, az üzleti élet biztonságát pedig tovább növelné, ha a jövőben a köztestület vezetné a cégnyilvántartást – írja a Magyar Idők.

Megbarátkoztak?

A jelek szerint a vállalkozói szféra egyre több tagja barátkozott már meg azzal, hogy – hozzájárulás címén – évente ötezer forintot át kell utalnia a kereskedelmi és iparkamarának. – Az idei tételt 504 ezren rótták le eddig – közölte a Magyar Kereskedelemi és Iparkamara. Dunai Péter, az MKIK főtitkára hangsúlyozta, hogy tavaly nagyjából 670 ezren utalták át az ötezer forintot.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

A helyi kamarák mindenkor felhívják az érintettek figyelmét a mulasztásra – mondta a főtitkár. Egy idő után azonban már nem a köztestületek, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tesz lépéseket az ötezer forintok beszedéséért.

Jó tudni, hogy a hatóság – minimum ötezer forintos – díjat számít fel fellépése után, a hozzájárulással késlekedő cégnek, egyéni vállalkozónak így akár komolyabb összegbe is kerülhet a mulasztás.