Újabb érdekesség derült ki Soros Györgyről

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Nemcsak a bevándorlást szorgalmazó politikusokat és szervezeteket, hanem abortuszpárti civileket is támogat Soros György amerikai üzletember – derült ki a DCLeaks jelentéseiből. A milliárdos alapítványairól kiszivárgott információk szerint Soros elsőként az abortusszal szemben rendkívül szigorú ír törvényeken változtatna. Magyarországon tavaly több mint 40 ezer terhességmegszakítást hajtottak végre. 
Vágólapra másolva!

Soros György alapítványain keresztül jelentős összeggel támogatja azokat a szervezeteket, amelyek a szigorú abortusztörvények ellen küzdenek, és a következő három évben jelentős kampányokra készülnek, hogy lazítsanak a szabályokon – derül ki a milliárdos alapítványairól kiszivárgott DCLeaks-jelentésekből.

Írország célkeresztben

A DCLeaks.com által kiszivárogtatott információk szerint létezik egy hároméves terv, amelyet Soros finanszíroz, és e terv keretében kívánja eltöröltetni az emberi életet védő (pro life) törvényeket szerte a világon. A dokumentumok Soros Open Societies Foundations nevű alapítványának tulajdonát képezik, és többek között a női jogok 2016-19-re vonatkozó, Soros-féle stratégiája is egyértelművé válik belőlük.

A terv az, hogy

először Írországra „csapnak le”,

modellként használva az országot arra, hogy megmutassák, hogyan kell megsemmisíteni az élethez való jogot biztosító törvényeket – olvasható a Lifesitenews.com oldalán.

Soros György magyar származású amerikai üzletember több országban támogat abortuszpárti szervezeteket Forrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Alkotmányos védelem

„Soros elkötelezett abortuszpárti, aki jótékonysági tevékenységeiben bőkezűen pénzelte a terhességmegszakítást pártoló szervezeteket", nyilatkozta a washingtoni székhelyű konzervatív szervezet, a Capital Research Center egyik vezetője. Elképzelése szerint ha a vallásos Írországban sikerül az abortusz tilalmát feloldani, akkor

ez dominószerű hatással jár majd, és más katolikus országok is ezt a példát követik.

Írország évtizedeken át volt a pro life mozgalom zászlóshajója. 1983-ban az ír alkotmányhoz csatoltak egy úgynevezett Nyolcadik Kiegészítést, amely egyrészt elismeri az anya élethez való jogát, másrészt kiterjeszti ezt a jogot a magzatra is, kijelentve, hogy meg is védi annak életét a fogantatástól kezdve.

Írországban több szervezetnek nem tetszik a szigorú abortusztörvény Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A New York-i székhelyű Open Societies Foundations iratai szerint Sorosék a Nyolcadik Kiegészítés hatályon kívül helyezését tervezik, miközben hatalmas pénzeket csatornáznak olyan szervezetekbe, mint az Abortion Rights Campaign, az Amnesty International Ireland, valamint az Irish Family Planning Association.

Az Amnesty is kampányolt

Az írországi abortusztörvény nem először kerül a viták kereszttüzébe. 2015 végén az Amnesty International indított egy felhívást, amit több száz orvos írt alá. El akarták érni, hogy semmisítsék meg azt a törvényt, ami alapján akár

14 év börtönt is kaphat az, aki terhességmegszakító műtétet hajt végre,

vagy annál asszisztál.

A kampány szervezője, Colm O'Gorman szerint a nők eltiltása a terhességmegszakítástól sérti az emberi jogokat, és életeket veszélyeztet. Az ír törvények csak azokban az esetekben engedik meg a beavatkozást, ha a szülés a nő életét veszélyeztetné, vagy az anya hajlamos az öngyilkosságra.

Lengyelországban is nagy viharokat kavar az abortusz szabályozása Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

Sértő

„Írország bebizonyította, hogy igenis lehetséges az abortusz teljes betiltása, miközben az írek egyszersmind a világ élvonalába tartoznak a várandós nők életének védelmét illetően”, nyilatkozta Cara Sherlock, az Ireland's Pro-Life Campaign munkatársa. „Sok ezer ír állampolgár köszönheti életét ennek a törvénynek.” Sherlock azt is mondta: Soros kívülről tervezett beavatkozása sértő az ír lakosságra nézve – olvasható a Csaladhalo.hu oldalán.

The Open Societies Foundations dokumentumaiból az is kiderül, hogy az alapítvány Európában, Mexikóban, Zambiában, Nigériában, Dél-Afrikában, Tanzániában és Latin-Amerikában is támogatni kívánja az abortuszokat.

Írországban tüntetések is voltak az abortusztörvény enyhítéséért Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Kampány az abortusz ellen

A Csaladhalo.hu oldalán a közlemúltban videós kampány zajlott az abortusz ellen. 2015-ben, az elmúlt évtizedekhez viszonyítva fokozatosan csökkent a terhességmegszakítások száma Magyarországon, de így is

összesen 41 000 abortuszt hajtottak végre.

Nem a fiatalkorúaknál a leggyakoribb, hogy ezt az eljárást választják, sokan második gyerek után döntenek a terhességmegszakítás mellett.

Az elmúlt évben a legtöbb abortuszra gyerektelen nők jelentkeztek (10 957 ilyen eset történt, ami az összes abortusz 27,1 százaléka), de a kétgyerekes anyák között is kiemelkedően sokan döntöttek úgy, hogy nem tartanak meg egy harmadik gyereket (10 310 eset, ami majdnem az összes abortusz negyedét teszi ki). Az egygyerekesek közül szintén sokan nem vállaltak már még egy gyereket (9893 esettel ez a jelenség 25,5 százalékos, azaz több mint az abortuszok negyede).

A háromgyerekes nők kisebb számban döntöttek egy újabb terhesség esetén az abortusz mellett (5535), de legkevesebben a négy vagy a fölötti gyerekszámmal rendelkezők körében történt terhességmegszakítás. Azonban ez a szám is eléri az összes abortusz 9,3 százalékát (3754).

Niedermüller és Meszerics került a listára

Soros György legutóbb azzal került a hazai hírekbe, hogy két magyar európai parlamenti képviselőt, a DK-s Niedermüller Pétert és az LMP-s Meszerics Tamást nevesíti a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok égisze alatt működő European Policy Institute listája, amely az EP-ben „megbízható szövetségeseknek" tekinti az érintetteket – írta a 888.hu.

Niedermüller Péter azt közölte, hogy

egy nyitott, nyílt és befogadó társadalom pártján állnak,

s több, a témát érintő rendezvényt szerveztek a Soros-alapítvány által támogatott civil szervezetekkel és az alapítvány brüsszeli irodájával közösen, de "nincs titokzatos világ-összeesküvés".

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője (bal oldalt) szerint nincsen világ-összeesküvés Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Meszerics Tamás azt mondta, hogy migrációs ügyben nem, de más kérdésekben keresték már meg a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselői, és beszéltek is egymással. „Ebben az égvilágon semmi kivetnivalót nem találok, sőt büszke vagyok arra, hogy a zöld képviselőcsoport több mint felével együtt szerepelek ezen a bizonyos listán.”

8 millió dollár

Az illegális migráció normálisként történő elfogadtatása a Soros György által létrehozott nemzetközi hálózat egyik legfőbb feladata: ez derül ki az Open Society Foundations ismertté vált, kilencoldalas belső feljegyzéséből – írta korábban a Magyar Idők. Eszerint Soros

a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott,

és ennek érdekében mintegy 8 millió dollárt, átszámolva 2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában vagy destabilizálásában.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter már sokszor bírálta Soros Györgyöt Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Lázár is megszólalt

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője az augusztus 25-i Kormányinfón arról beszélt, hogy felajánlotta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságnak, hogy részletes betekintést ad arról, Soros György amerikai üzletember miként akarja az EU és egyes országok döntéseit befolyásolni. Úgy látja, ez „nem egészséges”, hiszen

az üzletembernek nincs választói felhatalmazása.

Vannak olyan kezdeményezései, amelyek kifejezetten hátrányosak Magyarországnak, javaslatai gyakran veszélyeztetik az ország érdekeit – vélekedett Soros Györgyről.