Vágólapra másolva!
Éhségsztrájkba kezdett Cuauhtémoc Blanco, egykori mexikói válogatott labdarúgó, aki jelenleg Cuernavaca városának polgármestere, de talán már nem sokáig.

A Mexikóban roppant népszerű egykori futballista, aki három világbajnokságon is képviselte hazáját, a 350 ezres megyeszékhely, Cuernavaca polgármestere, de elég valószínű, hogy hamarosan le kell mondania erről a tisztségéről.

"Lehet, hogy kitűnő ember, de nem elég képzett ahhoz, hogy ilyen pozíciót töltsön be" - mondta róla Raul Carranca alkotmányjogász, aki kezdeményezte a Legfelső Bíróságnál Blanco elmozdítását a polgármesteri posztról. Az indoklás szerint Blanco be sem jár a közgyűlés megbeszéléseire, nincs ott a viták alkalmával, a döntéseit pedig tanácsadói hozzák meg helyette.

Cuauhtémoc Blanco játékosként sem szerette, ha szórakoznak vele Forrás: AFP

A heves vérmérsékletű exfutballista, aki 2007-ben azzal került be a hírekbe, hogy leütött egy sportújságírót, bejelentette, hogy határozatlan időre éhségsztrájkba kezd. "Amit most csinálnak velem, az felháborító" - mondta Blanco, aki vasárnap hajnalban megkezdte a demonstrációját. A Reutersnek annyit mondott, teljesen alaptalanok az ellene felhozott vádak.

[via Guardian]