Kovi: Soha nem voltunk világhatalom a pornóban

Vágólapra másolva!
Ma már nem forgat, mert negyedakkora költségvetésből kellene kihozni egy filmet, mint korábban, ráadásul a szélessávú internet elterjedése teljesen átalakította a műfajt.
Vágólapra másolva!

„Magyar sztárok azért lettek, mert szépek és ügyesek voltak a lányok. Ezért alakult ki az a kép, hogy világhatalom vagyunk pornóban, pedig természetesen nem voltunk sosem. Európában is sokkal többet forgattak a németek, mint mi. A magyar felnőttfilm fénykorának a titka tehát az volt, hogy minőségi munkát végeztünk, és gyönyörűek itt a lányok. Tényleg. Ha külföldön vagyok, akkor látom meg az első jó csajt, amikor utam végeztével leszállok Ferihegyen” – nyilatkozta a Mandinernek Kovács Kovi István felnőttfilmrendező, producer.

Forrás: Hirling Bálint, Origo

Kovi szerint Sandra Iron, Maya Gold, Michelle Wild, Monique Covet is megtalálta a számítását az ipar utáni világban. Maya Gold Olaszországban él, férjhez ment, van egy kislánya, az egykori Michelle Wildnak, Vad Katának kávézója van, férjnél van, boldog családanya.

„Az egészség pedig mindig fontos volt nekem. Minden filmem elején ott volt a felirat: az AIDS ma még gyógyíthatatlan betegség, az egyetlen megelőzési mód az óvszer. Magyarországon ezt rajtam kívül nem csinálta senki, de ebben az iparban tényleg mindenki figyelt az egészségre. Összvissz két HIV-fertőzött volt Magyarországon a szakmában, azok sem filmezés közben szedték össze, hanem úgy, hogy elmentek privátozni” – emlékezett Kovi.

Ma már nem forgat pornót,

vagy ahogy ő mondja, felnőttfilmet, mert negyedannyi pénz jutna egyre, mint korábban, a színvonalból meg nem akarna leadni. „Egy Michelin-csillagos szakács sem fog elmenni a kolbászsütő bódéba, tocsogni az olajban” – mondta. Az interjú itt olvasható, az Origo korábbi nagyinterjúja pedig itt található.