Konzekvensen a Real Madrid javára tévednek a spanyol bírók?

Horizontal
Spanish referee Alejandro Hernandez (2ndL) gives instructions to Sevilla's players during the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on January 15, 2017. Sevilla won 2-1. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Tovább gyűrűzik a spanyol focibajnokság aktuális "botránya", azaz a Barcelona hétvégi meg nem adott gólja körüli kálvária. Ezúttal az egyik barcelonai sportlap szedett össze 21 bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy minden egyes tévedés arról szól, hogy a szövetség ezüst tálcán nyújthassa át a bajnoki címet a Real Madridnak.

A vasárnapi Betis–Barcelona bajnoki mérkőzésen a játékvezető és asszisztense nem jelzett gólt egy olyan szituációban, amikor - rendben, kis túlzással - a Holdról is látni lehetett, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. A meccs vége így 1-1 lett, a Barca hátránya pedig négy pontra hízott az éllovas Real Madriddal szemben.

A katalánok hiába szívták a fogukat, és ajánlották a liga vezetőinek figyelmébe a modern digitális technológiát, azaz a videobíró segítségét, Madrid egyértelmű válasz érkezett: nem kérnek belőle. Vagy lehet, hogy mégis hajlandóak lennének haladni a korral?

Ami nem is csoda, írja a barcelonai Sport, amíg a tévedések a Real Madrid javát szolgálják, és csak az a céljuk, hogy a Beranbéu trófeaterme egy újabb bajnoki trófeával gyarapodjon. Merész állítását 21, tételesen felsorolt esettel támasztja alá a lap, és mint írják, ez még nem is az összes, mert szerény számításaik szerint valamennyi küzdelemsorozatot (bajnokság, Király-kupa, Bajnokok Ligája) 32 ilyen eset volt - eddig.

Íme a Sport által összeszedett szégyenlista:

1. forduló: Real Sociedad-Real Madrid 0-3
1-0-s madridi vezetésnél Dani Carvajal szabálytalansága után a játékvezető nem adott meg egy büntetőt a hazaiaknak.
2. forduló: Real Madrid-Celta Vigo 2-1
Az első madridi gól - Álvaro Morata szerezte - lesről esett.


3. fordulóa: Real Madrid-Osasuna 5-2
Itt aztán terjedelmes a bűnlajstrom: Cristiano Ronaldo lesről szerezte meg a Real első gólját, ahogy Morata is lesen volt, amikor az ötödik gól előtt Modricnak adott gólpasszt, az Osasunától pedig 1-5-nél elvettek egy szabályos gólt. Három gólos győzelemnél ez kissé erőltettnek tűnhet, de,

ha két gólt elveszünk a Realtól, egyet pedig beírunk a baszkoknak, akkor máris 3-3 a vége.


4. forduló: Espanyol-Real Madrid 0-2
Itt is bőven van a sporik rovásán: Sergio Ramos 0-0-nál megúszott egy piros lapot. Egy gólos madridi vezetésnél előbb Pepe, majd Ramos szabálytalansága után nem adott büntetőt a játékvezető.
5. forduló: Real Madrid-Villareal 1-1
Már megint Sergio Ramos: a Sport szerint ezúttal a madridi egyenlítő gól előtt szabálytalankodott. Itt azért érzékelhető a katalán lap részrehajlása, mert ezt a gólt csak nagyon szőrös szívvel lehetett volna nem megadni.


10. forduló: Alaves-Real Madrid 1-4
Cristiano Ronaldo egy jogtalan büntetőből egyenlített, aminek látjuk, mi lett a következménye.
12. forduló: Atlético Madrid-Real Madrid 0-3
A mesterhármast gurító Ronaldo középső gólja - mit ad isten - egy jogtalan büntetőből esett.

1:08-tól a vitatott eset:


13. forduló: Real Madrid-Gijón 2-1
Lucas Vázquez színészi erényeket csillogtatva harcolt ki egy tizenegyest, a meccs elején, amit Ronaldo be is vágott.
14. forduló: Barcelona-Real Madrid 1-1
Először is Dani Carvajal kézzel ütött bele Jordi Alba egy beadásába (a mellékelt összefoglalóban viszont az látszik, hogy André Gomes beadása vágódik le Sergio Ramos felkarjáról), amiért nem fújtak büntetőt a katalánok javára, majd Ramos szabálytalankodott a Real egyenlítő gólja előtt.


15. forduló: Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-2
Már megint a főgonosz, Sergio Ramos: előbb megúszott egy piros lapot, hogy aztán a 90. percben megszerezze a győztes gólt.
17. forduló: Real Madrid-Granada 5-0
Az első gól előtt az azt szerző Isco volt szabálytalan, míg a következő madridi találatot lesről szerezte Benzema, a Granadától pedig elvettek egy szabályos gólt.
18. forduló: Sevilla-Real Madrid 2-1
Dani Carvajal kiharcolt egy büntetőt, amit "soha nem fújnának be", Ronaldo pedig megúszott egy nyilvánvaló piros lapot.

A videó elején a "megadhatatlan" 11-es:

Ezért járt volna a piros lap?


19. forduló: Real Madrid-Málaga 2-1
Sergio Ramos lesről lőtte a fővárosiak győztes gólját.

Feszült figyelemmel várjuk a madridi védést, visszaszúrást.