Tömegverekedés lett egy előzésből Győrben

Vágólapra másolva!
Egy nő megelőzött az autójával egy üres buszt Győrben, mire a buszsofőr kiszállt és szitkozódva számonkérte a manővert. A nő mellett utazó utas erre kiszállt és rátámadt a sofőrre, aki nem hagyta magát. A verekedésbe egy másik autó sofőrje is bekapcsolódott.
Vágólapra másolva!

Egy buszsofőr éppen elkezdte a munkát, az üres buszt vezette Győrben, amikor az egyik körforgalom előtt - már a záróvonalon – sávot váltva besorolt elé egy autó, amit egy nő vezetett. Az első - éppen pirosat jelző - közlekedési lámpáig a buszsofőr követte az autóst. Előttük még egy autó haladt, az autót vezető nő testvére vezette.

A piros lámpánál a buszsofőr kiszállt és odalépett az előtte álló autó jobb oldalához és

az ablakon át számonkérte a nőtől a korábbi manővert.

Az anyósülésen ülő utas és a sofőr erre szidni kezdték egymást, a buszvezető a nőt is szidta. Az utas végül kiugrott az autóból és lökdösni kezdte, majd meg is ütötte a sofőrt.

- közölte Takács Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség főügyésze az Origóval.

A verekedésbe az első autót vezető sofőr, a rokon azzal kapcsolódott be, hogy

nekifutásból belerúgott a buszsofőrbe.

Már hárman kiabáltak egymással, de aztán a két autós visszaült a helyére, és a buszsofőr is elindult vissza a buszhoz.

Ekkor ugrott ki az autóból a nő, aki a sofőr után indult és adott neki egy pofont, melyet a buszsofőr kivédett. Ekkor ők ketten kezdtek lökdösődni, amelynek

- tette hozzá a főügyész.

A földről felálló buszsofőr ezután arcon ütötte úgy, hogy attól lerepült annak napszemüvege. Az elöl álló autót vezető rokon ezt látva

nekifutásból újra megütötte a buszsofőrt,

majd kölcsönös szidalmazások közepette mindenki visszaszállt a járművébe és a két autó a piros lámpajelzés ellenére elhajtott.

A verekedés miatt

mindenkinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal vádolja az autóban ülőket, a buszsofőrt pedig ezen túl még testi sértéssel is.