Közel az újabb magyar olimpiai kvóta

Tóth Ivett műkorcsolya
Ostrava, 2017. január 25. Tóth Ivett a rövidprogramját mutatja be a műkorcsolya Európa-bajnokságon a csehországi Ostravában 2017. január 25-én. (MTI/EPA/Martin Divisek)
Vágólapra másolva!
Tóth Ivett 14. helyen áll a nők rövidprogramját követően a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság szerdai nyitónapján, így közel került ahhoz, hogy olimpiai kvótát szerezzen.

Az idei Eb-n nyolcadik helyen végzett 18 éves versenyző szinte hibátlan produkciót nyújtott, valamennyi ugrása sikeres volt, így 61,00 pontjával 14. lett, ami azt jelenti, hogy pályafutása során először legjobb 24-ben végez felnőtt vb-n, azaz bemutathatja a kűrjét pénteken.

Nagyon örülünk és hatalmas lelkesedéssel várjuk a folytatást" - mondta Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója.

Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Noha sífutásban és alpesi síben már biztosan lesznek magyar indulók, de arról a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárást követően küld értesítést, így a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványa lehet az első magyar, aki hivatalosan indulási jogot szerez a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára. A finn fővárosban a férfiaknál és a nőknél is 24 indulási jogot osztanak ki a vb-n.

Az élen a várakozásoknak megfelelően világ- és Európa-bajnok orosz Jevgenyija Medvegyeva áll két kanadai riválisát, Kaetlyn Osmondot és Gabrielle Dalemant megelőzve.

Szerdán este a párosok rövidprogramjával - benne a Beklemisheva Daria, Magyar Márk magyar duóval - folytatódik a vb.